Pregled štampe za 9. septembar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Dnevne novine

U Crnoj Gori 320.000 Facebook profila

Da građani Crne Gore vole da koriste društvene mreže najbolje pokazuju novi podaci renomiranog sajta “Internet world stats”, prema kojim čak 50 odsto stanovništva ima otvoren nalog na Facebook-u.

Poslovali sa gubitkom od 1,06 miliona eura

Institut Simo Milošević” Igalo je u prvoj polovini godine poslovao sa gubitkom od 1,06 miliona eura, 113.000 većim nego u istom periodu lani.

 

Dioničari o gradnji drugog bloka 23. septembra

Akcionari Rudnika uglja trebalo bi da na redovnoj Skupštini 23. septembra razmatraju Deloitte studiju izvodljivosti za izgradnju drugog bloka Termoelektrane (TE) Pljevlja u dijelu koji se odnosi na pljevaljsku kompaniju.

Dan

Država mogla da vrati KAP bez arbitraže

Država je mogla da povrati većinsko vlasništvo u Kombinatu aiuminijuma 2011 godine, kada je CEAK prekršio ugovor o poravnanju tako što nije platio tri računa za struju, a sve na osnovu ugovora o zalozi akcija KAP-a, pokazuje dokumentacija koju “Dan” ekskluzivno objavljuje.

Saslušan Lazović

Potpredsjednik Vlade za ekonomski sistem i zamjenik predsjednika Savjeta za privatizaciju Vujica Lazović juče je u svojstvu građanina saslušan u Specijalnom tužilaštvu u postupku prikupljanja informacija u vezi sa tim što Savjet još nije donio odluku da prihvati zahtjev Solane da se pravo korišćenja nad zemljištem Solane pretvori u pravo svojine, prenosi TV Vijesti.

Do Berlina za 14, 99 eura

Rajaner je juče otvorio novu liniju na relaciji Podgorica-Berlin sa početnom cijenom karte od 14,99 eura, saopštili su iz te kompanije.

Vijesti

Razmatraće i Dilojt studiju izvodljivosti za TE

Akcionari Rudnika uglja razmatraće na redovnoj Skupštini 23. septembra Deloitte studiju izvodljivosti za izgradnju drugog bloka TE Pljevlja. Odbor direktora je na sjednici u srijedu donio odluku o proširenju dnevnog reda tom tačkom, prenosi Mina biznis. Dioničari će razmatrati i odluku o načinu izmirenja obaveza kompanije prema državi po osnovu poreza i refinansiranju dijela obaveza prema bankama. Na dnevnom redu je i Fichtner studija o mogućnostima smanjenja troškova proizvodnje.

Milanu Radoviću direktorska fotelja

To što je sastavni dio biografije bivšeg generalnog sekretara Skupštine i direktora Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) Milana Radovića kršenje zakonskih propisa i nezakonito trošenje novca nije smetalo da Vlada da Odboru direktora Crnogorskog operatera tržišta električne energije (COTEE) saglasnost da imenuje Radovića za izvršnog direktora.

Budva bi Vladi da legalizuje tender

Namjera Opštine Budva da na Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte prenese ovlašćenja u vezi sa valorizacijom lokaliteta Buljarica je u potpunosti nezakonita i značila bi svjesno odricanje suvereniteta nad dijelom teritorije opštine, pokazuje dokumentacija do koje je došao Istraživački centar MANS-a.

Pobjeda

Meso i mlijeko prolaze kao da nema kvrgave kože

Crnogorski trgovci, proizvođači i prerađivači nijesu u proteklih 50ak dana, od pojave bolesti kvrgave kože goveda, imali problema sa prodajom mlijeka, mesa i njihovih prerađevina, saopštili su Pobjedi predstavnici nekih od najvećih trgovačkih lanaca, proizvođača i prerađivača mlijeka i mesa u državi.

Danas vanredna Skupština akcionara EPCG

Akcionari Elektroprivrede (EPCG) razmatraće na današnoj vanrednoj Skupštini odluku o izgradnji drugog bloka Termoelektrane (TE) Pljevlja. Usvajanjem te odluke na Skupštini dioničara će se i formalno-pravno steći svi uslovi za potpisivanje ugovora sa češkom kompanijom Škoda Praha i početak radova na implementaciji projekta.

 

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *