Danas vanredna Skupština akcionara EPCG

Dodajte komentar

Akcionari Elektroprivrede (EPCG) razmatraće na današnoj vanrednoj Skupštini odluku o izgradnji drugog bloka Termoelektrane (TE) Pljevlja.

Usvajanjem te odluke na Skupštini dioničara će se i formalno-pravno steći svi uslovi za potpisivanje ugovora sa češkom kompanijom Škoda Praha i početak radova na implementaciji projekta.

Na dnevnom redu je i Odluka o odobravanju knjigovodstvenih promjena u EPCG. Radni tim za implementaciju projekta, koji čine predstavnici Vlade, EPCG i Rudnika uglja, i predstavnici Škoda Prahe usaglasili su finalnu cijenu za drugi blok TE, piše Pobjeda.

A predsjednik Udruženja manjinskih akcionara EPCG Vasili je Miličković kazao je za Vijesti da je obaveza glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da prisustvuje skupštini akcionara Elektroprivrede i uvjeri se ko i na koji način lažno prikazuje bilans kompanije

“Katnić bi trebalo i da proširi spisak uhapšenih i onih za kojima je već raspisao potjernicu… Vrlo je interesantan motiv za Katnića i prerano napuštanje mjesta izvršnog direktora Stefana Pastori ja, a za nas akcionare bitna je i informacija sa koliko se desetina hiljada eura on otpremio”, kazao je Miličković.

Dodaje da ne želi dati bilo kakav legitimitet friziranom završnom računu i iz straha da ne bude među uhapšenima izbjeći će skupštinu akcionara.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *