ABBA i GAUSS potpisali Ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji

Dodajte komentar

Nakon što su utvrdile zajednički interes za poslovnu saradnju vezano uz osnaživanje tržišnih pozicija i razvoj ključnih kompetencija, a s ciljem povećanja konkurentnosti, optimizacije troškova, te unapređenja i proširenja palete proizvoda, preduzeće ABBA d.o.o. iz Osijeka i GAUSS d.o.o. iz Vukovara potpisale su 09.09.2016., u Bilju nedaleko Osijeka (Hrvatska), Ugovor o poslovnoj-tehničkoj saradnji.   

U ime preduzeća GAUSS d.o.o. sporazum je potpisao Ivan Lozančić, a u ime ABBA d.o.o. Ivica Hasanec. Obojica su ugovor GAUSS-a i ABBA-e ocijenili važnim korakom naprijed za oba preduzeća, pri čemu su već u pripremi potpisivanja ugovorne strane utvrdile da su njihovi strateški planovi komplementarni, te da je bliska saradnja i zajednički rad u obostranom poslovnom interesu.

GAUSS posluje kao agencija za razvoj kvalitetnih web i mobilnih rješenja, a raspolaže s timom stručnjaka iz različitih područja koji je spreman uspješno riješiti kompleksne ICT projekte. Prednosti ABBA FinTech Servisa i Rješenja trenutno koristi 8 financijskih institucija u Hrvatskoj i u Crnoj Gori. GAUSS i ABBA zajedno zapošljavaju skoro 100 IT i bankarskih stručnjaka.

U Crnoj Gori ABBA zapošljava 4 radnika i posluje preko preduzeća kćeri ABBA MONTENEGRO d.o.o. To je preduzeće 2015. implementiralo sistem NovoDoba® u ZAPAD BANCI AD Podgorica. Navedena implementacija najbrža je i najučinkovitija implementacija Banking sistema u SEE regiji do sada. Ugovor sa ZAPAD BANKOM AD potpisan je 1. aprila 2015., a banka je u produkciju krenula 21. aprila 2015. ABBA se ponosi činjenicom da njen sistem odabran u konkurenciji svih regionalnih i nekih od vodećih svjetskih preduzeća za razvoj bankarskih sistema. Ovo je bilo prvi put da je sistem NovoDoba®  implementiran kod osnivanja banke. NovoDoba® do sada je uvijek mijenjao sisteme koji nisu bili u mogućnosti pratiti razvoj i rast pojedinih banaka. U martu 2016. potpisan je Ugovor o implementaciji sistema NovoDoba® u Banci Kovanica d.d. Varaždin HR, koja je u vlasništvu Cassa di Risparmio della Repubblica di San Marino S.p.A. Od 02.05.2016. Banka Kovanica d.d. korisnik je NovoDoba® sistema. Efikasan i brz završetak oba projekta dokaz je da ABBA može konkurirati bilo kojem proizvođaču Banking sistema na svijetu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *