Najveće IT spajanje u istoriji: Dell za 67 milijardi kupio EMC

Dodajte komentar

Američki tehnološki div Dell objavio je da je zaključio kupovinu najveće kompanije za čuvanje podataka u svijetu EMC, čime je nastala najveća tehnološka grupa u svijetu u privatnom vlasništvu.

Nova kompanija zvaće se Dell Technologies a njeno formiranje označava dovršetak rekordnog, 67 milijardi dolara vrijednog preuzimanja EMC-a, koji bi posrnulom proizvođaču računara trebalo da pomogne da pojača aktivnosti u segmentu mobilnog i računarstva u oblaku.

Michael Dell, utemeljivač i predsjednik uprave Della koji je 2013. uvrstio dionice kompanije u berzansku kotaciju, naglašava da će nova kompanija biti bolje pozicionirana da konkuriše ostalim akterima na živahnoj tehnološkoj sceni.

Svjedočimo svitanju nove industrijske revolucije“, kazao je Michael Dell u saopštenju objavljenom u srijedu.

Naš je svijet iz minuta u minut sve inteligentniji i sve tješnje međusobno povezan i na kraju će se ispreplesti s ogromnim Internetom stvari, omogućujući našim klijentima nevjerovatne stvari. Zato smo kreirali Dell Technologies. Imamo proizvode, usluge, znanje i globalnu prisutnost zahvaljujući kojima možemo biti katalizator promjene i možemo voditi klijente, velike i male, na njihovom digitalnom putu“, naglasio je.

Dell Technologies nudiće preduzećima široku lepezu usluga, uključujući računarstvo u oblaku, analizu podataka, mobilnost i kibernetičku sigurnost. Time se Dell još dalje odmiče od svojih korijena na tržištu personalnih računara koje bilježi pad.

Procjenjuje se da će nova kompanija Dell Technologies imati godišnje prihode od 74 milijarde dolara i 140 hiljada zaposlenika a biće prisutna u 180 zemalja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *