Nezapamćeno interesovanje za hotel Durmitor

Dodajte komentar

Kompanija Adriatic Properties, biznismena Petrosa Statisa, vlasnik Lutrije Crne Gore Sava Grbović, podgorički Nemesis, kao i nikšićke firme Comp Comerc i Top force system dostavili su ponude za kupovinu hotela Durmitor na Žabljaku, pišu Dnevne novine.

Žabljački hotel prodavao se po cijeni od 643.739 eura, kao dio imovine Ski-centra Durmitor u stečaju, a ponude za njegovu kupovinu otvorene su juče u Privrednom sudu. Ovo je prvi put poslije 16 neuspjelih oglasa za prodaju hotela da ima zainteresovanih ponuđača.

Adriatic Properties za hotel je ponudio 650.000 eura, što je oko 6.000 eura više od tražene cijene. Budvanska kompanija već nekoliko godina uspješno upravlja Aman rizortom na Svetom Stefanu, hotelom Kraljičina plaža u Miločeru, a odnedavno i hotelom Maestral u Pržnu. Oni na Žabljaku planiraju da izgrade luksuzni hotel sa pet zvjezdica, koji nedostaje ovom području.

Vlasnik Lutrije Sava Grbović za hotel Durmitor spreman je da plati 643.739 eura, koliko je i procijenjena vrijednost ovog objekta sa pripadajućim zemljištem, dok je firma za obezbjeđenje imovine i lica Top force system iz Nikšića dostavila ponudu vrijednu 680.000 eura.

Najviše novca, 701.000 eura, ponudio je nikšićki Comp Comerc, vlasnika Ranka Jovovića. Jovović je u aprilu ove godine za 1,2 milion eura kupio hotel Onogošt, a njegova firma već upravlja Skicentrom Vučje. Nešto manje, tačnije 700.100 eura, ponudio je podgorički Nemesis Dragana Perovića, koji u vlasništvu ima hotel Hemera u Podgorici i lanac hotela i restorana Astoria u Budvi, Kotoru i Podgorici.

Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača u skladu sa uslovima iz oglasa, kao i dostavljenim ponudama, biće donijeta u roku od sedam dana.

Prvi tender za prodaju hotela Durmitor raspisan je sredinom februara 2013. godine, od kada je propalo 16 javnih nadmetanja.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *