Adris povećava udio u Sava Re

Dodajte komentar

Agencija za zavarovalni nadzor (AZN) Slovenije odobrila je Croatia osiguranju (CO) 12. avgusta povećanje udjela u društvu Pozavarovalnica Sava (Sava Re) objavili su iz Uprave Croatije danas na Zagrebačkoj berzi.

Ova informacija o dobivanju dopusnice slovenačkog regulatora, koja ne samo Croatiji već i ostalim kompanijama iz portfelja Adris Grupe, konačno dozvoljava sticanje više dionica društva Sava Re novi je vjetar u ′regionalna jedra′ najvećeg društva za osiguranje u RH koje je zajedno sa svojim vlasnikom Adris Grupom do sada preuzelo 19,04 posto dionica u Savi Re koje mu garantuju 21,15 posto glasačkih prava.

Adris i CO su u junu kod AZN-a zatražili dozvolu za povećanje udjela u društvu Sava Re. Većinski vlasnik Sava Re je slovenačka država, a Adris je u proljeće ove godine najavio kako je za dalje jačanje biznisa osiguranja izdvojio više od milijardu kuna, te da s tim iznosom namjerava da kupuje bilo na domaćem tržištu bilo u okruženju kako bi realizovao svoj ambiciozni projekt kojim želi da postane lider unutar industrije osiguranja i na području šire regije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *