Wizzair u borbi za tržište Balkana

Dodajte komentar

Niskobudžetna avio-kompanija Wizz Air sve više pruža krila na Balkanu. Posljednjih mjeseci svjedoci smo sve većeg broja letova iz zemalja regiona ka evropskim prijestonicama i ulaganja kompanije u zemlje bivše Jugoslavije.

Nije zaobiđena ni Crna Gora. Kompanija je prije nešpto manje od deset dana obavila prvi let sa podgoričkog aerodroma realizovan do Milana (aerodrom Bergamo).

Ova linija se pokazala kao veoma popularna, sva mjesta su već rasprodata nekoliko dana prije leta”, saopšteno je tada iz kompanije.

Zajedno sa linijom ka Milanu, Wizz Air je dogovorio liniju  i ka Minhenu (aerodrom Memingen) od 21. avgusta.

Obije nove linije WIZZ-a će se obavljati dva puta nedeljno, a karte su već u prodaji preko sajta WizzAir.com po cijenama već od 19,99 eura.

Ka Milanu, letjeće se utorkom i subotom, a ka Minhenu četvrtkom i nedjeljom.

Uz cijene već od 19,99 eura očekujemo da će ova usluga podstaći veći broj inostranih turista da posjete Crnu Goru. Sigurni smo i da će sa druge strane putnici iz Crne Gore sa radošću prihvatiti naše niske cijene do Italije. Radujemo se velikom broju zadovoljnih putnika i plodonosnoj saradnji sa podgoričkim aerodromom“, kazala je direktorka službe za odnose sa javnošću Wizz Air-a Tamara Valoa.

Da kompanija ima ozbiljne namjere na tržištu zapadnog Balkana govori i najava Wizz Air-a da će od sredine sljedeće godine iz Beograda letjeti za Hanover, Nirnberg, Fridrihštafen i Maltu, dok će uvođenje još jednog aviona A320 povećati broj postojećih letova za Dortmund, Memingen, Geteborg, Stokholm i Ajndhoven.

Generalni direktor Wizz Air-a Jožef Varadi istakao da je riječ o direktnoj investiciji od 98 miliona dolara u Srbiju, koja ujedno znači i otvaranje 36 radnih mjesta u okviru njihove kompanije.

Wizz Air od avgusta leti sa Aerodroma Konstantin Veliki u Nišu za Memingen i Ajndhoven, a u planu su i letovi za Dortmund.

Kompanija je juče najavila ulaganje od 98 miliona dolara u narednoj godini u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

˝Ohrabreni rezultatima u protekle tri godine, od kada smo uspostavili saradnju sa Međunarodnim aerodromom Tuzla (MAT) očekujemo da ćemo ove godine prevesti 600.000 putnika. U martu iduće godine dovozimo u tuzlansku bazu i drugi, novi avion, a otvorićemo 36 novih radnih mjesta. Povećaćemo saobraćaj za broj trenutnih destinacija, a uvešćemo i šest novih avionskih linija. Ovo je način na koji stimuliramo tržište, lokalnu ekonomiju i MAT˝, izjavio je Jozsef Varadi, predstavnik Wizz Air-a.

Od oktobra ove godine, putnici će sa tuzlanskog aerodroma letjeti ka Londonu (Luton), a od marta 2017. u Bratislavu, Keln, Fridrihshafen, Nirnberg i Vaksjo. Varadi je pojasnio da se ove godine očekuje da Wizz Air iz godine u godinu bilježi značajne uspjehe u saradnji sa Međunarodnim aerodromom Tuzla.

Priredio: Duško Obradović

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *