Pred otkazom 40 radnika Novog duvanskog kombinata

Dodajte komentar

Investitor u Novom duvanskom kombinatu, arapska kompanija BMJ Industris, koju predstavlja Isat Boljević kao predsjednik odbora direktora u NDKP-u, juče nije produžila ugovor o radu jednom radniku.

Otpuštanje još 20 radnika očekuje se u narednih desetak dana, kada će, sve je izvjesnije, doći do gašenja jedne linije za proizvodnju cigareta, potvrđeno je “Danu” iz više izvora. Na listi za otpuštanje je, prema nezvaničnim saznanjima, i dugogodišnji izvršni direktor DKP-a, Slavoljub Vukašinović, koji je i u NDKP-u obavljao funkciju v.d. izvršnog direktora od kraja marta do kraja jula ove godine. Vukašinović juče nije odgovarao na pozive redakcije.

Proizvodna linija, kako tvrde zaposleni u NDKP-u, planirana je za gašenje, iz razloga što ne može da postigne kapacitet proizvodnje, koji arapski investitor očekuje. Takođe, prema tvrdnjama zaposlenih, do kraja mjeseca, iz istih razloga, može se očekivati gašanje i druge proizvodne linije, što znači otkaz za još 20 zaposlenih, odnosno ukupno 40, i to mahom radnika koje su Arapi, po ugovoru o upravljanju, odnosno dokapitalizaciji, preuzeli iz Duvanskog kombinata u stečaju.

(Opširnije u današnjem Danu)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *