Zaposleni Crnogorskog Telekoma dobrovoljno dali krv

1 komentar

Crnogorski Telekom je danas organizovao akciju dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Crne Gore.

Zaposleni kompanije su se pridružili akciji “I ljeto je doba darivanja” imajući u vidu da su zalihe krvi u ljetnjim mjesecima smanjene i da jedna dobrovoljna akcija može značajno doprinijeti u nastojanjima Zavoda da održi neophodne rezerve krvi.

“Drago nam je da smo u prilici da i ove godine organizujemo akciju dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Crne Gore. Veliko je zadovoljstvo što su naše kolege ponovo pokazale spremnost da odgovore na ovakav poziv i daju svoj doprinos. Na ovaj način, kao i prethodnih godina, zaposleni Crnogorskog Telekoma potvrđuju svoju solidarnost i daju pozitivan primjer aktivnog učešća u društveno odgovornim incijativama.”, kazali su iz kompanije.

Prema zvaničnim statistikama, svakom četvrtom čovjeku je neophodna transfuzija krvi u toku života. Krv može dati svaka zdrava osoba, starosti od 18 do 65 godina, nakon obavljenog laboratorijskog i ljekarskog pregleda. Žene mogu davati krv tri puta, a muškarci četiri puta godišnje. Davanje krvi nije bolno i ne stvara naviku, traje 5 – 7 minuta.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *