9 online karijera koje možete razvijati bez ikakvih ulaganja

Dodajte komentar

Ukoliko vam se dopada ideja o tome da radite iz udobnosti svog doma, sami kontrolišete svoje radno vrijeme te da opis vašeg radnog mjesta podrazumijeva samo pristup internetu i vaš računar, onda su neka od ovih zanimanja sjajan odabir za vas.

Online asistent
Danas brojna preduzeća posluju sjajno bez da imaju stvarnu fizičku lokaciju kancelarije. Upravo njima vi možete postati sjajan asistent i virtualno obavljati razne zadatke za njih. Korisnička služba, odgovaranje na email,društvene mreže, razne dužnosti vezane za marketing – započnite s jednim klijentom, identirfikujte svoju specijalnost i postanite sjajan asistent i pouzdan virtualni saradnik uspješnih kompanija. A onda, povećajte broj vaših saradnika.

Online predavač
Na internetu postoje brojne platforme na kojima možete studente ili mlade preduzetnike željne iskustva i kvalitetnih i provjerenih lekcija o preduzetništvu naučiti mnogo toga. Bez obzira na mjesto vašeg stanovanja, ono što se cijeni jesu predavačke vještine i znanje koje ste stekli radeći svoj posao.

Online saradnik
Marketing danas igra važnu ulogu za sve brandove. Bez obzira čime se bavite, važno je da javnosti pružate na zanimljiv način informacije o vašem brandu te da s njima stvarate vezu.
Svako može objaviti sadržaj na društvenim mrežama, ali vrlo malo preduzeća stvara zanimljiv sadržaj koji privlači pažnju i pretvara pažnju publike u prihode. Ako ste vješt pisac, domišljati i imate smisla za humor, ovo je posao za vas.

Online prodavac
Uz adrese kao što je eBay vrlo lako iz udobnosti doma možete prodavati razne proizvode koje imate i zarađivati novac. Naravno, važno je proučiti sistem ovog online shopa i kako privući pažnju što većeg broja potencijalnih kupaca, no, mnogo je uspješnih start up projekata svoje temelje sagradilo upravo ovdje.

Online savjetovanje
Ukoliko ste radeći u kompaniji stekli zavidno znanje o marketingu, društvenim mrežama ili organizaciji evenata, unovčite to. Brojne kompanije danas angažiraju savjetnike kako bi im pomogli na raznim poljima djelovanja. Osim toga, online možete pronaći i brojne platforme koji su u stalnoj potrazi za iskusnim savjetnicima.

Online testiranje tržišta
Ovaj angažman podrazumijeva osobe koje će ispitivati popularnost proizvoda pojedinih kompanija na određenom tržištu. Koristićete svoju mrežu poznanika, a često svaka prodaja podrazumijeva i određeni procenat za vas.

Online saradnje s brandovima
Ukoliko imate jaku mrežu pratitelja na društvenim mrežama, onda to i iskoristite. Vašu popularnost možete iskoristiti za saradnje s brandovima te njihovu promociju kroz postove.

Online vlogger
Godišnje, popularni autori video sadržaja na YouTubeu mogu zaraditi milione od reklama. Ukoliko i vi stvarate zanimljive priče ili predstavite zanimljiv koncept, ljudi će se preplatiti na vaš kanal, a samim većim brojem pratioca, dolaze i novi prijedlozi za marketinške saradnje.

Online developer ili grafički dizajner
Najveće prednosti ovog posla jeste da možete kontrolisati svoje vrijeme i birati za koga radite. Ukoliko imate praksu u IT sektoru ili grafičkom dizajnu, online možete pronaći sjajne projekte, na kojima možete zaraditi za ugodan život.

Manager

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *