Budvanska rivijera otvara zimski kamp za mlade kadrove

Dodajte komentar

Na sastanku Ministra održivog razvoja i turizma, Branimira Gvozdenovića i rukovodstva Hotelske grupe Budvanska rivijera, koga su predstavljali predsjednik Odbora direktora Sasa Radović i izvršna direktorka, Katarina Kažanegra, pokrenuta je inicijativa za otvaranje Zimskog kampa za obuku kadrova u hotelijerstvu, prvog takve vrste u regionu, saopšteno je iz Budvanske rivijere.

Pored Hotelske grupa Budvanska rivijera, koja se nalazi u većinskom državnom vlasništvu, nosilac projekta će biti Vlada Crne Gore kao i obrazovne institucije iz oblasti turizma i ugostiteljstva, Zavod za zapošljavanje i zainteresovani predstavnici privrede.

Tokom sastanka, identifikovani su korisnici takvog jednog projekta, kao i kvote deficitarne radne snage u ovoj oblasti. Iz Budvanske rivijere dodaju, da je akcenat na mladim ljudima koji prvi put stiču znanja i vještine iz ovih oblasti, kao i prekvalifikantima iz drugih, manje traženih djelatnosti.

Program obuke će se, kako tvrde iz ove hotelske grupe, prilagoditi mladim ljudima sa sjevera Crne Gore , kroz obezbjeđenje smještaja i ishrane, i mogućnost da se najboljim polaznicima osigura zaposlenje tokom predstojeće zimske, odnosno ljetnje turističke sezone.

Rukovodstvo Hotelske grupe je ovom prilikom, informisalo ministra Gvozdenovića o iskustvu u zapošljavanju sezonske radne snage, ističući da je tokom ovog ljeta između 500 i 600 mladih ljudi u svakom momentu radilo u objektima Kompanije od kojih su 99 odsto domaći kadrovi.

To iskustvo su zaposleni kompanije spremni da podijele sa polaznicima kampa uz stručnu pomoć obrazovnih institucija i analize tržišta rada od strane Zavoda za zapošljavanje i renomiranih agencija za upošljavanje i upravljanje kadrovskim potencijalima. Uz to su naglasili i aspekt produženja uposlenosti kapaciteta kompanije u mjesecima kada ona tradicionalno nije radila kao značajnu novinu u poslovanju, koja će donijeti šire benefite“, naveli iz Budvanske rivijere.

Dnevne novine

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *