Uber na gubitku 1,27 milijardi dolara

Kompanija za usluge prevoza Uber Technologies u prvih je šest mjeseci 2016. godine bila na gubitku prije plaćanja kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije od najmanje 1,27 milijardi dolara, objavio je Bloomberg pozivajući se na osobe upoznate sa situacijom.

Olakšice koje Uber daje svojim vozačima bile su glavni razlog tog gubitka, kazao je rukovodilac finansija Gautam Gupta investitorima tokom konferencijskog poziva, a objavio Bloomberg pozivajući se na izvore. Uberovi investitori su, među ostalima, Goldman Sachs Group i Amazon.com.

Kompanija je u prvom tromjesečju ove godine bila u minusu oko 520 miliona dolara, a u drugom tromjesečju još 750 miliona dolara, navodi Bloomberg. Uber je u 2015. bio na gubitku od najmanje dvije milijarde dolara.

Neto prihod kompanije porastao je u drugom tromjesečju na oko 1,1 milijardu dolara, s 960 miliona dolara u prvom tromjesečju, objavio je Bloomberg.

Uber, američka tehnološka kompanijom za posredovanje u uslugama prevoza, nalazi se među najvrjednijim inovativnim kompanijama u svijetu. Njena je tržišna kapitalizacija procijenjena na 69 milijardi dolara nakon širenja poslovanja u više od 50 zemalja, uključujući i 21 članicu EU-a.

Check Also

Anžur u ponedjeljka počinje posao u To Montenegro

Slovenac Mark Anžur upisan je u Centralni registar privrednih subjekata kao novi izvršni direktor nacionalne …

Leave a Reply

Your email address will not be published.