EasyJet izbacio putnike iz aviona, jer “liče na teroriste”

Dodajte komentar

Trojica Muslimana morali su da napuste avion kompanije easyJet u Velikoj Britaniji, nakon što je jedan putnika počeo da paniči, optužujući ih da su povezani sa Islamskom državom.

Jedan od trojice „vinovnika“, Ali Daras, ispričao je za Russia Today kako su „ispraćeni“ iz aviona neposredno pred samo polijetanje.

Sjedjeli smo u avionu čiji motori su već bili upaljeni i spremao se da poleti, ali nam je u tom trenutku prišla gospođa koja radi za kompaniju, zamolivši nas da napustimo avion“, priča Daras.

Ispred je bilo policajaca sa automatskim oružjem, da bi nam potom gospođa objasnila kako je jedan od putnika u avionu rekao da je vidio da „čitamo poruke ISIS (Islamska država) na mobilnim telefonima, opštuživši nas da smo njihovi članovi“, nastavio je Daras.

Prema negovim riječima, iako su objasnili da oni čak ni ne govore arapski, putnik je navodno vidio da su poruke upravo na arapskom jeziku.

Bio je to apsolutni šok, očigledno je da se radi o neznanju, jer smo zbog svog izgleda, tamnije kože i brade, automatski označeni kao kriminalci“, ocenio je Daras.

Aviokompanija je potvrdila ove informacije, dodajući da je osoblje easyJeta pomoglo policiji, jer su „putnici bili u strahu“. Ipak, kompanija je naknadno uputila izvinjenje za cijeli incident.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *