Nakon izbora udar na standard građana

Dodajte komentar

Sanacioni plan javnog duga koji je uradio bivši ministar finansija Radoje Žugić, pokazuje prave namjere DPS-a da nakon izbora izvrši udar na standard socijalno osjetljivih kategorija, kao što su penzioneri i majke sa troje i više djece, saopštio je funkcioner SDP-a Ivan Vujović.

SDP je mnogo puta ponavljao da ekonomski koncept DPS-a podrazumijeva, pored rasprodaje najvrednijih resursa, i enormno zaduživanje, pa se sada za pokrivanje tih dugova planira smanjivanje prihoda socijalno najranjivijim slojevima stanovništva. DPS, s jedne strane, enormno povećava plate velikom broju funkcionera i svojoj partijskoj vojsci, a s druge, želi da one koji jedva preživljavaju, kao što su penzioneri i državni službenici, zakine za značajna sredstva i time im ugrozi elementarnu egzistenciju, navedeno je u saopštenju.

I izmjene zakona o PDV-u, kako su naveli, po kojem se “par krupnih igrača, bliskih DPS-u privileguje sa stopom poreza od sedam odsto, a hiljadama drugih vlasnika ugostiteljskih objekata nameće stopa od 19 odsto, najbolje govori o, kako su istakli, toj, naopakoj politici.

Koncept da bogati imaju više, a siromašni manje je suština ekonomske politike DPS-a koja je iskazana i u ovom sanacionom planu bivšeg ministra finansija. SDP će nakon izbora napraviti raskid sa takvim nepravičnim konceptom stalnog privilegovanja bogatih, a ekonomskog izrabljivanja siromašnih, navedeno je u saopštenju.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *