Bez rudnika TE nema perspektivu

Dodajte komentar

Vlada je definisala izgradnju drugog bloka Termoelektrane (TE) Pljevlja svim svojim strateškim dokumentima, između ostalog, jer taj projekat obezbjeđuje dugoročnu perspektivu Rudniku uglja i omogućava mu funkcionalnost, odnosno radna mjesta zaposlenima do 2060. godine, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Iz tog Vladinog resora su ocijenili da bez TE Rudnik nema perspektivu.

To je i najbolji demant tvrdnji iznijetih u saopštenju Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) Pljevalja da je, navodno, glavni uslov za pristanak A2A na nastavak priče sa Vladom o izgradnji drugog bloka TE utapanj e Rudnika uglja u Elektroprivredu (EPCG)“, navodi se u reagovanju Ministarstva.

U Ministarstvu su rekli da je upravo suprotno, odnosno da realizacija projekta omogućava opstanak Rudnika uglja, a ne njegovo ‘eliminisanje’, kako to tvrde u Opštinskom odboru SNP-a.

Iz pljevaljskog Opštinskog odbora SNP-a je saopšteno da je Vlada isključivi krivac za propast Rudnika uglja, odnosno poslušnički odnos većine kadra Demokratske partije socijalista (DPS) u tom preduzeću.

Sa druge strane, u Ministarstvu su kazali da će se izgradnjom drugog bloka ostvariti i pozitivni društveno-ekonomski efekti u vezi sa razvojem Pljevalja. Izgradnjom drugog bloka omogućiće se nastavak proizvodne djelatnosti termoenergetskog kompleksa u Pljevljima, odnosno obezbjediti nesmetan rad TE i Rudnika uglja.

Sve su ovo i prepoznali građani Pljevalja koji su, prema istraživanjima, dali dvotrećinsku podršku izgradnji drugog bloka TE Pljevlja. To je i najbolja ocjena politike Vlade u ovoj oblasti”, smatraju u Ministarstvu.

Dnevne novine

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *