Hemofarm preuzeo „Ivančić i sinove“

Hemofarm AD preuzeo je proizvode, pogon za proizvodnju u Starim Banovcima, zaposlene, kao i intelektualnu imovinu kompanije „Ivančić i sinovi“, a u ime Hemofarma kupoprodajni ugovor potpisao je generalni direktor Ronald Seeliger.

Kao odgovorna kompanija, koja u svom poslovanju prepoznaje i javni interes, Hemofarm je, u saradnji sa partnerima iz „Ivančić i sinovi“, preduzeo sve neophodne mjere, da snabdjevenost apoteka i dostupnost preparata i lijekova ostanu na najvišem nivou“, navodi se u saopštenju kompanije.

Više od trideset proizvoda „Ivančić i sinova“, u koje godinama imaju povjerenje brojni korisnici, ostaće i ubuduće na tržištu pod istim imenima.

Generalni direktor Hemofarma Ronald Seeliger ističe činjenicu da će kompanija preuzetim portfolijom zaokružiti bogatu paletu OTC proizvoda.

Hemofarm je godinama farmaceustki lider u regionu. Ovaj događaj je kockica mozaika, koja se fantastično uklopila u našu poslovnu strategiju. Preuzimanjem proizvoda, pogona i imovine „Ivančića i sinovi“, Hemofarm se na neki način takmiči sa sobom, obarajući sopstvene rekorde. Po mom mišljenju, u biznisu je to najteže, ali je, istovremeno i najizazovnije. U dugoročnom planiranju, koje je veoma važan segment proizvodnje lijekova, na granici je „umjetnosti“ vještina procjene momentuma za nešto novo. Ovo je naš trenutak“, ocijenio je Seeliger.

Bizlife

Check Also

Njemačke štedionice pod lupom evropskih nadzornika

Evropska centralna banka i njemački finansijski regulator BaFin pozivaju njemačke štedionice da preurede sigurnosnu mrežu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *