Prvi put direktni let za Njujork iz Podgorice

Dodajte komentar

Potpisivanjem ugovora o saradnji (code share) Montenegro erlajnsa (MA) sa Er Srbijom građanima Crne Gore biće dostupne još 32 nove destinacije u Sjevernoj Americi, Bliskom Istoku, sjevernoj, zapadnoj i srednjoj Evropi, Rusiji i Istočnom Mediteranu, saopšteno je iz Montenegro erlajnsa.

Izvršni direktor MA Zoran Kostić saopštio je da će nacionalni avio-prevoznik imati letove iz i ka Abu Dabiju i Njujorku.

Analize pokazuju da 20 odsto putnika Er Srbije iz Njujorka kao krajnju destinaciju imaju Podgoricu, tako da Montenegro erlajns ovom saradnjom uspijeva da osvoji i nama do sada nedostupna tržišta, izjavio je Kostić Pobjedi.

On je najavio i otvaranje linija za Amsterdam, Atinu, Banja Luku, Bejrut, Berlin, Brisel, Bukurešt, Istanbul, Larnaku, Milano, Ohrid, Prag, Sarajevo, Skoplje, Sofiju, Sankt Peterburg, Stokholm, Štutgart, Tel Aviv, Solun, Zagreb.

Na svim letovima planirano korištenje MA koda YM i obratno, objasnio je Kostić.

Predsjednica kompanije Daliborka Pejović je ocijenila da je strateško partnerstvo sa Etihadom velika šansa za promociju Crne Gore kao turističke i dostupne destinacije, koje će MA omogućiti pristup njihovoj mreži destinacija.

Aranžman sa Er Srbijom je šansa za pronalaženje strateškog partnera za MA, što je i opredjeljenje Savjeta za privatizaciju rekla, je Pejović Pobjedi.

Menadžment MA od početka 2016. godine intenzivno radi na uspostavljanju strateške saradnje sa partnerskim kompanijama Etihad ervejsa. Odbor direktora kompanije je na posljednjoj sjednici donio odluku o početku saradnje sa Er Srbijom, koja će biti ozvaničena juče.

Ugovorom o saradnji se obezbjeđuje bolja pozicioniranost Montenegro erlajnsa na tržištima koja je Etihad ervejs već osvojio, bolji uslovi za saobraćaj koje je razvio ovaj svjetski brend, kao i bolje korišćenje Montenegro erlajnsovih resursa. Ovo će nesumnjivo biti važan impuls kompletnoj privredi, naročito turističkoj, što nam je takođe bio cilj, rekla je Pejović i podsjetila da je potpisivanju ugovora prethodila dvogodišnja komunikacija sa predstavnicima Etihada, koja je intenzivirana potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju, koji je omogućio kvalitetnu analizu potencijala nacionalne avio-kompanije i predlog plana unapređenja organizacione upravljačke strukture.

Predlog novog modela organizovanja i upravljanja postojećim resursima predstavlja odličnu osnovu za koncipiranje novih mjera plana reorganizacije kompanije prilagođenu trendovima u avio-industriji, kao i potrebama tržišta, kaže Pejović.

Navela je da je Vlada, prepoznajući potrebu za boljom dostupnošću Crne Gore, obavezala Montenegro erlajns da, koristeći postojeće kapacitete, otvori nove avio-linije i učini Crnu Goru dostupnijom tržištima na koja do sada nijesmo računali.

Kompletna dosadašnja saradnja sa Etihadom bila je usmjerena ka tom, kao i cilju da se na novim osnovama reintegriše naša kompanija i time zadrže njene konkurentske prednosti, navela je Pejović i naglasila da je MA u percepciji korisnika usluga i specijalizovanih agencija prepoznat kao kompanija modernih i sigurnih aviona, redovnog i bezbjednog saobraćaja i visokokvalitetnog kadra.

Dodatno limitirani tzv. point to point putnicima, a u nedostatku sopstvenih kodova na letovima kompanija sa kojima do sada realizujemo kod-šer ugovore, odluka da steknemo ove vrste benefita sa Er Srbijom, bila je očigledna. Odbor direktora MA nije imao dilemu oko opredjeljenja Vlade o potrebi traženja strateškog partnera, što potpisivanje ugovora sa srbijanskim avioprevoznikom nosi, rekla je Pejović.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *