Tužilaštvo: Nema organizovanog kriminala u Plantažama

Dodajte komentar

Specijalno tužilaštvo kojim rukovodi Milivoje Katnić završilo je izviđaj u predmetu Plantaže i utvrdilo da nema elemenata postojanja organizovanog kriminala u toj kompaniji, niti drugih krivičnih djela iz njihove nadležnosti.

To su “Vijestima” odgovorili iz Specijalnog državnog tužilaštva, na pitanje – da li je u tom predmetu saslušana direktorica Plantaža Verica Maraš.

Izviđaj u predmetu ‘Plantaže’ je završen. Specijalno državno tužilaštvo nije našlo da postoji osnovana sumnja da je bilo koje lice izvršilo bilo koje krivično djelo iz nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva. U dijelu krivične prijave koji se odnosi na krivično djelo lažni bilans – prijava je proslijeđena na nadležnost Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici”, saopšteno je “Vijestima” iz SDT-a.

Tužilaštvo je provjeravalo poslovanje Plantaža nakon prošlogodišnje prijave članova bivšeg menadžmenta. Poslije uručenog otkaza ugovora o radu u avgustu prošle godine i napuštanja Plantaža, bivša finansijska direktorica kompanije Valerija Saveljić podnijela je dvije krivične prijave protiv izvršne direktorice Verice Maraš i još nekoliko osoba.

Iz te kompanije odgovorili su kontraprijavom.

Bivša finansijka direktorka tvrdi da joj je uručen otkaz jer nije željela da potpiše polugodišnji izvještaj za 2015. godinu i, kako tvrdi, prikrije tri miliona eura gubitka te kompanije.

Saveljić je tada tvrdila da nije željela bude dio tima koji kompaniju vodi u dugove i gubitke.

Iz Specijalnog tužilaštva nijesu objasnili da li je Maraš saslušana i ako jeste u kom svojstvu.

To tužilaštvo nadležno je za gonjenje učinilaca krivičnih djela organizovanog kriminala, bez obzira na visinu propisane kazne, sa elementima korupcije, pranja novca i trgovine ljudima.

Po Zakonu o specijalnom tužilaštvu, Katnićevi tužioci, ukoliko nijesu nadležni za postupanje u nekom predmetu, mogu ga proslijediti stvarno nadležnom tužilaštvu.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *