Kraljičina plaža deset godina bez gostiju

Dodajte komentar

Nekada jedan od elitnih crnogorskih hotela Kraljičina plaža, umjesto da ugosti klijentelu sa dubokim džepom, već punu deceniju služi za smještaj radnika kompanije Adriatic properties, zakupca hotelskog kompleksa Miločer Sveti Stefan.

Hotel, kojim je nekada upravljalo Hotelsko-turističko preduzeće Miločer smješten na ulazu u Miločerski park, danas dočekuje brojne turiste i putnike kao ruina na čijim terasama se suši veš, ćebad i ostale lične stvari ljudi koji su angažovani na raznim poslovima u grad hotelu Sveti Stefan i Vili Miločer.

Iako je knjiga gostiju koje je Kraljičina plaža ugošćavala bio impresivan, od poznatih svjetskih glumaca do predsjednika država, danas umjesto gostoprimljivih domaćina, na ulazu u hotel posjetioce dočekuje neobično obavještenje.

Korisnici smještaja dužni su da svojim aktivnostima ne narušavaju miri izgled hotela i cijelog imanja. Korisnici ne smiju puštati glasno muziku, dok veš na terasi mogu ostvljati isključivo iza zidanog dijela terase na sušilici, tako da ne bude vidljiv spolja. Postupanje suprotno kućnom redu biće sankcionisano uskraćivanjem korišćenja smještaja o trošku poslodavca. Ostatke od kafe i slično prosipati isključivo u wc šolje, popravke kvarova izazvanih prosipanjem kafe i sličnog u lavaboe i kade biće naplaćivani“, navodi se u obavještenju Službe ljudskih resursa Adritic properties.

I dok su jasno upozorili da će kažnjavati sve koji budu veš sušili preko terasa, prizor na koji je naišla ekipa Vijesti, bio je više nego ružan, jer su posteljina i lične stvari bile okačene na vidnom mjestu.

Budvanska Skupština je krajem jula na incijativu opozicije donijela Deklaraciju o zaštiti Miločerskog parka i zaleđa grad hotela Sveti Stefan, gdje se traži poništenje odluke crnogorskog parlamenta kojom se grčkom biznismenu Petrosu Statisu daje zeleno svjetlo da gradi u stoljetnom parku. Na nedavno održanom protestu u parku, opozicija i mještani su pozvali Vladu da poništi odluku i zaprijetili da neće dozvoliti grčkom investitoru da gradi.

Adriatic properties je hotele Sveti Stefan i Miločer, kao i Kraljičinu plažu, prema ugovorima iz 2007. godine, zakupio na period od 30 godina. Skupština je prošle godine usvojila aneks ugovora prema kojem je produžen zakup hotela Sveti Stefan i Miločer sa 30 na 42 godine, dok je zakup Kraljičine plaže produžen sa 30 na 42 godine. Zemljište uz Kraljičinu plažu, gdje se planira gradnja zgrade sa apartmanina, dato je na 90 godina zakupa.

Iz HTP Miločer, koje je gazdovalo hotelom Kraljičina plaža, ranije je saopšteno da su predlagali da hotel bude u funkciji dole ne dobije dozvolu za rušenje.

Imali smo kompletan personal i hotel je mogao godišnje da prihoduje milion eura. On je nekada bio omiljeno mjesto ličnostima iz kulturnog, političkog i javnog života cijele stare Jugoslavije, kazali su Vijestima ranije iz HTP Miločer.

Još ništa od planirane zelene oaze

Kompanija grčkog biznismena na mjestu stare sagradi novi hotel sa 60 soba i zgradu sa 66 apartmana za tržište. Na konkurs za idejno rješenja odabrano je ono po kome će hotel biti kao zelena oaza, u vidu talasa, lako su gotovo sve kompjuterske animacije za brojne projekte koji se najavljivani u hotelskoj industriji bile više nego lijepe, ipak, prilikom realizacije, uvijek je dolazilo do odstupanja.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *