LG predstavlja “zvijer” od telefona

Dodajte komentar

Kompanija LG bi trebalo u septembru da predstavi movi model pametnog telefona. Novi model V20 je prvi pametni telefon koji dolazi s najnovijom verzijom Guglovog mobilnog operativnog sistema, Android Nougat.

Osim informacija o datumu predstavljanja telefona, Džuno Čo iz LG-a rekao je da korisnici danas traže mnogo više od jakih procesora i velikih ekrana, pa će kompanija na ovom mobilnom uređaju donijeti i ‘superiorno audio iskustvo’.

Što se tiče hardverskih detalja, kompanija nije objavila nikakve informacije i ne treba ih očekivati sve do trenutka predstavljanja na konferenciji u San Francisku, ali prema onome što trenutno može da se pročita na internetu, ovo će biti ‘zvijer od telefona’.

Veličina i rezolucija ekrana vjerovatno će ostati isti kao i na modelu V10 (dijagonala 5,7 inča rezolucije 1,440 x 2,560 piksela), a smartfon bi takođe trebalo da ima sekundarni ekran dijagonale 2,1 inča na kojem će se prikazivati važne informacije i putem kojeg će korisnici moći da pristupe najvažnijim aplikacijama.

Očekuje se jači procesor (Snapdragon 820), kamera rezolucije 20MP i baterija kapaciteta 4,000 mAh.

Na internetu se mogu naći različite informacije u vezi sa memorijom telefona – pojedini tehnološki portali spominju 4GB memorije, a prema drugim će model kapaciteta 32 i 64GB prostora za skladištenje podataka imati 4GB, dok će model sa 128GB imati čak 6GB memorije, pri čemu treba napomenuti da će korisnici na raspolaganju imati i slot za microSD memorijske kartice velikog kapaciteta.

Prema ovim glasinama, čini se da bi LG V20, u jakoj konkurenciji uređaja poput Samsungovih Galaksija S7/Note 7 i novopredstavljenog Ajfona, mogao da bude jedan od kandidata za najbolji telefon godine koji će se od navedenih modela razlikovati po dodatnom ekranu i boljem i kvalitetnijem zvuku.

Nije isključeno ni da kompanija možda sprema još neko iznenađenje i dodatne opcije pomoću kojih će pokušati da privuče što veći broj korisnika.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *