Žičara Kolašin: Žalba Slovenaca prekida postupak

Dodajte komentar
Ilustracija

Slovenački GD holding, koji je u konzorcijumu sa Lajtnerom iz Italije i Intermostom Podgorica učestvovao na tendera za žičaru u Kolašinu, podnio je žalbu na tender. 

Zbog toga će, prema nezvaničnim informacijama Vijesti postupak biti obustavljen do odluke o žalbi.

Predsjednik Komisije za otvaranje i vrednovanje ponuda Rešad Nuhodžić potvrdio je Vijestima da su Slovenci uložili žalbu na tender Direkcije javnih radova i Ministarstva održivog razvoja i turizma, za usluge projekt ovan ja i izvođenje radova na izgradnji isklopive šestosjede žičare K8, na lokalitetu Kolašin 1600.

On je naveo da će odluku o daljem toku postupka donijeti, u zakonskom roku od osam dana, tokom naredne sedmice.

Posao je odlukom Direkcije krajem juna dodijeljen konzorcijumu firmi Eminent, čiji je vlasnik Ratimir Saveljić i Doppelmayr Austrija (jedan od najvećih proizvođača žičara na svijetu) sa podizvođačima. Podizvođači su, između ostalih, Novi volvox Podgorica, Tehnogradnja Pljevlja Mirka Bjekovića, Arhitektonski atelje Podgorica, arhitekte Mladena Đurovića, Prev&ing Podgorica u vlasništu Batrića Milanovića i dr. Konzorcijum je ponudio cijenu od 8.979.740 eura i garantni rok od čak pet godina.

Prihvaćena cijena je viša od cijene koju je Doppel mayr ponudio na prošlogodišnjem propalom tendera.

Kao dragorangirana i ispravna proglašena je samostalna ponuda firme Eurozox iz Spuža, dok je ponuda konzorcijuma GD holding Slovenija, koga još čine Lajtner i Intermost odbijena kao neispravna.

Ove dvije ponude bile su skuplje od prvorangirane. Ponuda Eurozox Spuž sa nekoliko podizvođača iznosila je 9.499.000 eura, dok je konzorcijum Holding Slovenija, Lajtner Italija i Intermost d.o.o ponudio cijenu 9.499.950 eura.

Procijenjena vrijednost ove nabavke na dragom tendera iznosila je 9,5 miliona eura ili jedan i po milion manje nego na prošlogodišnjem propalom tendera.

Švajcarski Bartolet koji se žalio na prošlogodišnji propali, kao i na ovogodišnji tender, na ovom javnom pozivu nije poslao ponudu. Njima je ranije prihvaćen dio žalbe i poništene izmjene tenderske dokumentacije, ali ne i žalba o favorizovanju ponuđača.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *