Tonino Maljo novi izvršni direktor EPCG

Dodajte komentar

Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore je na današnjoj sjednici prihvatio ostavku dosadašnjeg izvršnog direktora Stefana Pastorija i odobrio imenovanje novog izvršnog direktora Tonina Malje.

Pastori je funkciju izvršnog direktora pokrivao od novembra 2013. godine, a ostavku je podnio iz ličnih razloga odnosno zbog zdravstvenih problema.

Maljo ima dugo radno iskustvo na polju energetike u svojstvu poslovnog i tehničkog direktora. Na mjesto izvršnog direktora EPCG dolazi sa pozicije izvršnog direktora u elektrani na ugalj u Brindiziju – Edipower A2A Grupa, koju pokriva od 2007. godine. Prije ove funkcije, u istom preduzeću obavljao je poslove direktora proizvodnje i zamjenika direktora, dok je od jula 1992. godine pokrivao, između ostalih, i pozicije direktora Sektora za projektovanje i automatizaciju u Rafineriji nafte u Tarantu (ENI Grupa), kao i direktora hemijskog pogona u Chemgas S.r.l. (Sapio grupa).

EPCG navodi da je Maljo imenovan u skladu sa usaglašenim ugovorom između akcionara EPCG, Vlade i A2A, što znači na period do kraja važenja ugovora, odnosno do kraja ove godine.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *