Tonino Maljo novi izvršni direktor EPCG

Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore je na današnjoj sjednici prihvatio ostavku dosadašnjeg izvršnog direktora Stefana Pastorija i odobrio imenovanje novog izvršnog direktora Tonina Malje.

Pastori je funkciju izvršnog direktora pokrivao od novembra 2013. godine, a ostavku je podnio iz ličnih razloga odnosno zbog zdravstvenih problema.

Maljo ima dugo radno iskustvo na polju energetike u svojstvu poslovnog i tehničkog direktora. Na mjesto izvršnog direktora EPCG dolazi sa pozicije izvršnog direktora u elektrani na ugalj u Brindiziju – Edipower A2A Grupa, koju pokriva od 2007. godine. Prije ove funkcije, u istom preduzeću obavljao je poslove direktora proizvodnje i zamjenika direktora, dok je od jula 1992. godine pokrivao, između ostalih, i pozicije direktora Sektora za projektovanje i automatizaciju u Rafineriji nafte u Tarantu (ENI Grupa), kao i direktora hemijskog pogona u Chemgas S.r.l. (Sapio grupa).

EPCG navodi da je Maljo imenovan u skladu sa usaglašenim ugovorom između akcionara EPCG, Vlade i A2A, što znači na period do kraja važenja ugovora, odnosno do kraja ove godine.

CdM

Check Also

Statis u partnerstvu sa kraljevićima iz Emirata, moguć ulazak Alfa Dabi fonda u Sveti Stefan

Alfa Dabi Holding (Alpha Dhabi), investicioni fond kraljevske porodice Al Nahijan iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.