Telekom Slovenije će prodavati struju i osiguranja

Dodajte komentar

Telekom Slovenije tražio je od regulatornih agencija dozvolu za proširenje svoje poslovne djelatnosti jer u svoju ponudu namjerava da uključi prodaju električne struje, a uključiće se i na područje osiguranja.

Nadamo se da ćemo do kraja ove godine poslove proširiti na područje prodaje električne struje, ali telekomunikacije ostaju i dalje naša glavna djelatnost“, naveli su u izjavi za medije u slovenačkom teleoperateru, te dodali da imaju veliku bazu pretplatnika, što žele iskoristiti jer im mogu ponuditi nove usluge po načelu “sve na jednom mjestu”.

Telekom tumači da ne želi da proizvodi energiju nego će struju potrošačima ponuditi u saradnji s nekim od partnera, uprkos ocjenama da je došlo do zasićenja ponude uslijed liberalizacije tržišta energentima.

Sljedeće godine kompanija namjerava da uđe i u poslove osiguranja. Za to je potrebno dobiti dozvolu regulatorne agencije za to područje, pa će se poslovi osiguranja razvijati postupno, do 2020.

Iako je prošle godine Telekom Slovenije poslovao s dobiti, prihodi su mu u malom padu, pa analitičari procjenjuju da je ulazak u nove poslovne aktivnosti nastojanje da se taj trend preokrene.

Slovenačka vlada lani je odustala od plana prodaje većinskog udjela u kompaniji koja je u većinskom vlasništvu države, ali se, tvrde u Telekomu, program racionalizacije i smanjenja broja zaposlenih nastavlja.

SEEbiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *