Predsjednički izbori u SAD: Hilari troši desetine miliona na kampanju, Tramp ni centa

Republikanski kandidat za predsjednika SAD Donald Tramp nije još potrošio ni cent na televizijske reklame, dok je njegova demokratska rivalka u trci za Bijelu kuću Hilari Klinton potrošila 52 miliona dolara, objavio je NBC News.

Američka televizija navodi da kada se doda novac koji su za reklamiranje predsjedničkih kandidata donirale političke grupe koje ih podržavaju, za kampanju Hilari Klinton potrošen je 91 milion dolara, naspram osam miliona dolara koliko su dale pristalice Donalda Trampa.

Skoro 100 miliona dolara je potrošeno na predizborne TV reklame u predsjedničkoj trci otkad su završeni unutarstranački izbori, ali kampanja Donalda Trampa još nije potrošila ni cent na neku reklamu“, naveo je NBC News, a prenio Rojters (Reuters).

Navodi se da, iako njujorški biznismen nije kupio termin na televizijama ABC, CBS, niti NBC, televizijskoj mreži koja je emitovala njegov rijaliti šou „Šegrt“, Tramp je uspješno koristio društvene mreže da bi došao do birača.

Često je postavljao postove na Fejsbuku i Tviteru koji se lajkuju i šeruju nebrojeno puta, što mu obezbjeđuje besplatnu reklamu.

Prema istraživanju koje je uradila firma za analiziranje medija, vrijednost pominjanja Trampa na društenim mrežama procjenjena je na oko dvije milijarde dolara u besplatnim reklamama, a očekuje se da do izbora 8. novembra dostigne pet milijardi dolara.

Bizlife

Check Also

Poziv studentima: Konkurs za stipendije „Najbolji iz jugoistočne Evrope“ za studijsku godinu 2021/2022

– Erste Bank AD Podgorica podržaće i ove godine „Best of South-East“ („Najbolji iz jugoistočne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *