Od oktobra se grade još tri hotela u Budvi

Dodajte komentar
Budva

U Budvu će se od oktobra početi sa izgradnjom tri nova hotela visoke kategorije, saopšteno je danas na sastanku ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića sa predsjednikom Opštine Budva Srđom Popovićem.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednica Suzana Pribilović, sekretar Sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine Danijela Marotić i sekretar Sekretarijata za investicije i planiranje prostora Mihailo Kapisoda.

Popović je podsjetio da Budva ove godine bilježni bolju posjećenost za četiri do pet odsto u odnosu na prethodnu godinu, čemu u prilog ide evidentiran trenutan broj gostiju od oko 67.000.

Opština Budva je tokom pripreme turističke sezone preduzela sve mjere i angažovala dodatna lica kako bi se u najvećoj mjeri evidentirao broj turista, što se ogleda i kroz ovogodišnju rekordnu naplatu boravišne takse. Istaknuto je, takođe, da Budva bilježi dalji rast turista iz zapadnoevropskih zemalja, uz zadržavanje tradicionalnih tržišta. Potvrda povećanog broja turista na našoj rivijeri potvrđuju i evidentne gužve u saobraćaju, uprkos tome što je u prethodnom periodu znatno uloženo u gradsku saobraćajnu infrastrukturu, od čega je svakako najznačajniji projekat spajanje dva bulevara na Zavali, dok je Opština sanirala i lokalne saobraćajnice, Topliški put, i druge alternativne puteve koji olaškavaju i ubrzavaju saobraćajnu komunikaciju“, dodao je on.

Gvozdenović je istakao da Opština Budva ima potencijala za učešće i kandidaturu određenih lokaliteta sa svog prostora.

Projektom koji Ministarstvo u saradnji sa Investiciono-razvojnim fondom Crne Gore – „Sva čuda Crne Gore“ su pozvani građani, kompanije, institucije i drugi subjekti, da kroz dostavljanje autentičnih priča, anegdota, legendi, projekata i slično učestvuju u turističkoj promociji i generalno valorizaciji lokacija u Crnoj Gori, dostavljajući prijedloge i projekte. Krajnji rok je produžen do 1. oktobra“, naveo je on.

Na sastanku je zaključeno da će novi Zakon o regularizaciji neformalnih objekata doprinijeti još boljoj turističkoj ponudi grada, što će omogućiti i nove prihode Opštini.

Takođe, Opština Budva je, kroz donošenje odluke o naplati naknade za komunalije, propisala olakšice za hotele sa 4, 4+, 5 i više zvjezdica, što je na sastanku istaknuto kao pozitivan primjer stimulacije izgradnje turističkih objekata visoke kategorije.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *