Novi Hyundai i30 spreman za sajam u Parizu (foto, video)

Dodajte komentar

Hyundai je počeo promotivnu kampanju uoči premijere novog i30, koji, sudeći prema prvom “tizeru”, sa sobom donosi i novi dizajnerski jezik ovog proizvođača automobila.

Automobil, koji je oblikovan i razvijen u Evropi, jer je prije svega i namijenjen kupcima na starom kontinentu, u videu najavljuje niko drugi do šef dizajna kompanije, Njemac Peter Šrajer, koji poslednjih godina oblikuje vozila marki Kia i Hyundai.

Novi i30 imaće potpuno drugačiji prednji deo u odnosu na prethodnika – na automobilu dominira masivna maska hladnjaka sa takozvanom “kaskadnom” teksturom i velikim amblemom Hyundaija u sredini.

Ispod zakošenih farova nalaze se vertikalno postavljena LED dnevna svijetla.

Gledajući sa boka, primjećuje se da i30 ima veće staklene površine i širi C stub, dok je gornja linija vrata gotovo horizontalna, za razliku od aktuelnog modela.

Kabina će biti prostranija nego ranije, a putnici na zadnjim sjedištima imaće više prostora za noge, zahvaljujući većem međuosovinskom razmaku.

S obzirom na navedene izmjene oblika kabine, očekuje se da će porasti i kapacitet prtljažnika koji u hečbek verziji trenutno iznosi oko 380 litara.

Više informacija i tehničkih detalja, biće saopšteno početkom septembra, za kada je zakazana online prezentacija, dok će novi i30 zvaničnu svjetsku premijeru imati 1. oktobra na sajmu automobila u Parizu.

Pogledajte najavu za novi Hyundai i30:

B92

 

 

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *