Hilton Podgorica: Prvi gosti od 1. oktobra

Dodajte komentar

Hotel Hilton u Podgorici za nepuna dva mjeseca počeće da prima goste, objavljeno je na zvaničnom sajtu tog hotela. Gradnja hotela privedena je kraju, a trenutno se najviše poslova radi na uređenju enterijara Hiltona, pišu Dnevne novine.

Rok za realizaciju tog projekta istekao je još krajem jula 2012. godine. Četiri godine kasnije, kako sada stoje stvari, hotel Hilton u Podgorici će napokon početi da radi.

Ovaj hotel će se uskoro pridružiti svjetskom lancu brenda Hilton i rezervacije za dolazak gostiju će prihvatati od 1. oktobra 2016. godine“, objavljeno je na zvaničnom sajtu hotela Hilton Podgorica.

Ukupna vrijednost investicije, prema planiranom budžetu, je 44 milona eura, a jedan od kreditora tog proj ekta je i Evropska banka za obnovu i razvoj.

Prema projektu, hotel Hilton Podgorica će imati devet kongresnih sala, 197 soba, 23 apartmana sa lanč barom, predsjednički apartman, restoran i aperitiv bar, velnes centar, fitnes i spa blok sa zatvorenim bazenom.

Stari hotel Crna Gora u potpunosti je rekonstruisan i proširen, dok je novi Hilton satkan od najljepših obrisa starog hotela i novog lica upakovanog u moderni i raskošni dizajn.

Hilton posjeduje globalne brend standarde koji važe za sve hotele tog ranga u sklopu lanca i kojima se obezbjeđuje konzistentnost i besprekornost u pružanju usluga. Kompleks Hilton Podgorica gradio se u dvije faze, pri čemu j e prva faza obuhvatala izgradnju novih cjelina koje su u funkciji smještajnog kapaciteta sa kongresnim salama na prizemnoj etaži, zatim wellness centar sa zatvorenim bazenom, fitness i VIP spa centar i podzemnu garažu na dva nivoa.

Druga faza podrazumijevala je rekonstrukciju postojećeg hotela sa servisnim blokom i izgradnju funkcionalno nezavisne cjeline biznis centra koji se sastoji od trgovačkog centra na nižim etažama i kancelarijskog prostora na višim.

Hotel će raspolagati sa devet kompletno opremljenim multifunkcionalnim salama za sastanke, velikom konferencijskom dvoranom (Ballroom) i Executive Lounge-om, čime će ovaj hotel, a samim tim i glavni grad postati kongresni centar Crne Gore. Tradicionalna terasa starog hotela Crna Gora, takođe, će biti u funkciji.

Dnevne novine

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *