Euro blago ojačao prema dolaru, funta ispod 1,3 USD

Dodajte komentar

Na međunarodnim valutnim tržištima euro je blago ojačao prema dolaru nakon nešto slabijih podataka iz američkog sektora usluga.

U popodnevnim satima eurom se trgovalo po cijeni 1,1105 dolara, što je za 0,15 odsto viša cijena u odnosu na prethodno trgovanje.

Prema preliminarnim podacima, sektor usluga u Sjedinjenim Državama pao je u drugom kvartalu 0,5 odsto,  dok su analitičari očekivali rast od 0,4 odsto, nakon pada od 0,6 odsto u prva tri mjeseca 2016.

Tema dana na valutnim tržištima bio je pad funte ispod nivoa 1,3 dolara, nakon što je iz britanske centralne banke, Bank of England , nagoviješteno novo ublažavanje monetarne politike kako bi se podstakla privreda nakon referendumske odluke o izlasku iz Evropske unije.

U odnosu na dolar, britanska valuta je oslabila 0,26 odsto, na 1,2995 dolara, najniži nivo od polovine jula, dok je prema euru funta pala 0,41 odsto, na 1,1701 EUR/GBP.

Veći pad funte ograničen je podacima Britanskog maloprodajnog konzorcijuma (BRC), koji su pokazali da je promet u britanskoj maloprodaji u julu zabilježio najveći rast u posljednjih šest mjeseci.

Sinteza

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *