Tivatski aerodrom: Preko pola miliona putnika za sedam mjeseci

Dodajte komentar

Preko aerodroma Tivat je, za prvih sedam mjeseci, prešlo više od pola miliona putnika, pa je vrlo vjerovatno da ove godine preveze njih preko milion, što bi bilo prvi put u istoriji te vazdušne luke.

Direktor aerodroma Tivat, Jovan Mačić, rekao je da su u periodu od 1. janaura do 31. jula ove godine, imali promet od 511,06 hiljada putnika i 2,27 hiljada aviona.

Broj putnika je 7,87 odsto veći od prošlogodišnjeg, a porast broja opsluženih aviona iznosi 10,11 odsto u odnosu na isti period prošle goidne“, rekao je Mačić za portal Bokanews.

Na pistu na obali Tivatskog zaliva je tokom jula sletjelo ukupno 1,21 hiljada aviona na redovnim i čarter linijama, što je 13,5 odsto bolji rezultat nego u istom mjesecu prošle godine.

Transferisano je 219,42 hiljade putnika, što je 9,76 odsto više nego u uporednom periodu.

Velikim angažovanjem svih službi i radnika, kao i dobrom organizacijom posla, uspjeli smo da, uprkos tehničko-tehnološkim ograničenjima i malom raspoloživom prostoru u terminalnoj zgradi, kvalitetno i bez primjedbi opslužimo sve naše klijente“, kazao je Mačić.

On je dodao da će pravi zenit sezone u smislu broja putnika i dnevnih operacija opsluživanja vazduhoplova, tek doći tokom avgusta kada se očekuju i najveće gužve u tivatskoj vazdušnoj luci.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *