Uprava Luke Kotor nezakonita?

Dodajte komentar

Zbog toga što je gradonačelnik Kotora Aleksandar Stjepčević sam izabrao novi bord direktora Luke Kotor, umjesto da to uradi Skupština opštine, reagovali su iz SDP-a i Građanskog pokreta URA.

Nakon razlaza sa SDP-om, DPS nema jasnu većinu u gradskom parlementu.

URA je najavila da će zatražiti vanrednu sjednicu na kojoj bi bio izabran legalan odbor direktora. SDP će skupljati potpise sa zahtjevom da Luka dobije dugoročnu koncesiju i da se spriječi njena prodaja.

Ponovo je u režiji DPS-a izvršeno nasilje nad voljom i interesima građana Kotora. Bez saglasnosti njihovih izabranih predstavnika odbornika u Skupštini Opštine Kotor, u novi Bord direktora Luke Kotor imenovan je kadar koji zastupa interese svima znanih privilegovanih nikšićkih i podgoričkih porodica“, saopšteno je iz SDP-a, napominjući da već godinu i po upozoravaju na mogućnost da Luka trajno bude preuzeta od tajkunskog lobija i da su do sada to sprečavali na skupštini.

Iz URA su naveli da Stjepčević nije imao ovlašćenje lokalanog parlamenta, pa pozivaju sve odbornike u Skupštini grada, kojima je povjereno upravljanje imovinom opštine, da se izjasne o tom postupku predsjednika Opštine, piše današnja Pobjeda.

Prema Zakonu o lokalnoj samoupravi, Skupština opštine u ime građana raspolaže cjelokupnom imovinom grada. A imovinu čine i akcije, kao hartije od vrijednosti“, naveli su iz URA.

Opština u Luci Kotor ima 56,9 odsto akcija.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *