Žabljački hotel “Planinka” vraćen u vlasništvo Primorja

Dodajte komentar

Ape­la­ci­o­ni sud u Pod­go­ri­ci uki­nuo je u ju­lu pr­vo­ste­pe­nu pre­su­du Pri­vred­nog su­da, ko­jom se ras­ki­da ugo­vor o ku­po­vi­ni ho­te­la „Pla­nin­ka” na Ža­blja­ku.

– Na taj na­čin su se po­tvr­di­li sta­vo­vi kom­pa­ni­je Pri­mor­je ad da se prav­no ugo­vor o ku­po­vi­ni ho­te­la ne mo­že ras­ki­nu­ti – na­ve­de­no je u sa­op­šte­nju te kom­pa­ni­je.

Kom­pa­ni­ja Pri­mor­je je, ka­ko je na­ve­de­no, ozbilj­no na­mje­ra­va­la da kre­ne u tu in­ve­sti­ci­ju, što go­vo­ri i či­nje­ni­ca da po­sto­ji za­vr­še­ni glav­ni pro­je­kat re­kon­struk­ci­je ho­te­la „Pla­nin­ka”, kao i da je u pe­ri­o­du od ku­po­vi­ne ho­te­la 2006. do 2010. go­di­ne ulo­že­no oko pet mi­li­o­na eura u rje­ša­va­nje imo­vin­sko-prav­nih od­no­sa. Kom­pa­ni­ja Pri­mor­je je, ka­ko je na­gla­še­no, ku­pi­la ze­mlji­šte i objek­te u ne­po­sred­noj bli­zi­ni ho­te­la „Pla­nin­ka” u ci­lju za­u­sta­vlja­na uz­na­pre­do­va­le ne­plan­ske i di­vlje grad­nje. Osim to­ga, tvr­de, ra­di­lo se na odr­ža­va­nju sa­mog ho­te­la ko­ji ni­kad ni­je bio za­tvo­ren, osim u slu­ča­ju ne­do­stat­ka go­sti­ju. Po­red to­ga, ured­no su iz­mi­re­ni po­re­zi i za­ra­de svih za­po­sle­nih u ho­te­lu.

– Iako je Pri­mor­je pla­ni­ra­lo da sa­da­šnji ho­tel „Pla­nin­ka” po­dig­ne na ni­vo od če­ti­ri zvje­zdi­ce, usled ne­do­stat­ka ade­kvat­nog ski­ja­li­šta i po­sto­ja­nja di­vlje grad­nje, sa ko­jom tre­ba da se ob­ra­ču­na­ju Op­šti­na Ža­bljak i Vla­da, re­kon­struk­ci­ja ho­te­la je sto­pi­ra­na dok se ne stvo­re uslo­vi za nje­nu re­a­li­za­ci­ju – na­ve­de­no je u sa­op­šte­nju.

Pri­mor­je je u fe­bru­a­ru 2006. ku­pi­lo ho­tel za dva mi­li­o­na eura od Ski-cen­tra Dur­mi­tor u ste­ča­ju i is­pla­ti­lo po­vje­ri­o­ce te fir­me od tih sred­sta­va.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *