Blokiran račun Montenegro Airlinesa

Žiro-račun “Montenegro Airlinesa” blokiran je od juče na iznos od 1,1 miliona eura, saznaju „Vijesti“ iz izvora bliskih menaždmentu MA.

Blokadu računa pokrenuo je po službenoj dužnosti sudski izvršitelj, a ona se odnosi na presudu Privrednog suda iz 2011. koji je u sporu zbog tada aktuelnog neplaćanja usluga za prihvat i opsluživanje aviona MA na aerodromima u Tivtu i Podgorici, presudio u korist preduzeća „Aerodromi Crne Gore“.

Iz MA su juče “Vijestima” kazali da oni od dolaska novog menadžmenta kojeg vodi Daliborka Pejović, redovno izmiruju sve obaveze prema ACG, a da su za dugovanja iz ranijeg perioda sa ACG sklopili posebne sporazume o dinamici otplate.

Jučerašnja za njih iznenadna i nenajavljena blokada računa, menadžmentu MA stvoriće ogromne probleme, a vrlo je moguće da zbog nje nacionalni avioprevoznik dođe u situaciju da u sred sezone obustavi letjenje.

Izvor „Vijesti“ iz ACG demantovao da je to urađeno na njihov zahtjev, ali je potvrdio da je sudski vještak blokirao račun MA. Naveo je i da menadžment Aerodroma na to ne može uticati jer je riječ o „redovnoj zakonskoj proceduri naplate potraživanja nakon pravosnažne sudske presude.“

Vijesti

Check Also

Švedski gigant za 148 miliona dolara kupio zagrebački Nanobit

Švedski proizvođač mobilnih igara Stillfront grupa preuzela je zagrebački Nanobit za 148 miliona dolara ili …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *