Otkazana sjednica skupštine akcionara EPCG

Dodajte komentar

Redovna sjednica skupštine akcionara Elektroprivrede, koja je trebala da bude održana danas, otkazana je odlukom odbora direktora.

Na sjednici je trebalo da budu usvojeni finansijski iskazi i izvještaj o poslovanju za prošlu godinu, kao i da se razmatraju i odluke o razrješenju i izboru članova odbora direktora i revizora.

Za 31. avgust je zakazana vanredna sjednica skupštine akcionara EPCG, na kojoj će se, kako je ranije najavljeno razmatrati odluka o izgradnji drugog bloka termoelektrane. Usvajanjem te odluke na Skupštini dioničara će se i formalno-pravno steći svi uslovi za potpisivanje ugovora sa češkom kompanijom Škoda Praha i početak izgradnje novog bloka.

Na dnevnom redu te sjednice je i odluka o odobravanju knjigovodstvenih promjena u EPCG, koji se odnose na smanjenje kapitala zbog akumuliranog gubitka. Ta je odluka donesena prošle godine, a prema podacima iz izvještaja o poslovanju EPCG za prošlu godinu, koji je objavljen na sajtu Montenegroberze, akumulirani gubitak iznosi 240,87 miliona eura. Komisija za hartije od vrijednosti je, međutim, poništila tu odluku, kojom bi bila omogućena isplata dividende, prvi put po ulasku italijanske kompanije A2A u kapital EPCG. Radi se o 35.000.000 eura profita iz 2014. godine. KHOV je zahtjev EPCG o umanjenju kapitala odbacila, navodeći da je nepotpun.

Profit za prošlu godinu je 10,4 miliona eura. Vlada je vlasnik 57 odsto kapitala, a A2A 41,7 procenata.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *