U julu najviše rasle cijene akcija Luke Kotor

Dodajte komentar

Ukupan promet na Montenegroberzi u julu je iznosio 1,55 miliona eura i bio je 76 odsto veći nego u junu. U poređenju sa julom prošle godine, promet je manji 35 odsto.

Prosječan dnevni promet u julu iznosio je 86.180 eura, a veći dio, odnosno 89 odsto, ostvaren je na slobodnom tržištu.

Hartije sa najvećim rastom cijene

Najveći rast cijene od 92 odsto, zabilježile su akcije kompanije Luka Kotor, čija je prosječna cijena iznosila 13,99 eura.

Hartije sa najvećim padom cijene

Akcije emitenta Centralna Depozitarna Agencija AD Podgorica zabilježile su u julu najveći pad vrijednosti, od 90 %, pa je prosječna cijena iznosila
1,0014 eura.

PIF-ovi

U proteklom mjesecu trgovalo se akcijama sljedećih fondova: ZIF Moneta AD Podgorica, ZIF Trend AD Podgorica – u postupku transformacije, ZIF Eurofond AD i OIF Trend AD Podgorica – u postupku transformacije.

Cijena akcija ZIF Moneta AD zabilježila je pad od 18%, dok je cijena akcija ZIF Eurofond zabilježila pad od 5,56%. Cijena akcija ZIF Trend AD zabilježila je rast od 0,20%. Cijena akcija OIF Trend Podgorica – u postupku transformacije je ostala nepromjenjena.

Tri najaktivnija člana Berze u julu bila su „Bull and Bear Broker-Diler, Investicioni savjetnik” AD (31%), „Global Broker-Diler” AD (26%) i „Universal Capital Bank” AD (16%). Oni su učestvovali sa 73% u ukupnom prometu ostvarenom na Berzi.

Tokom 18 dana trgovanja u julu zaključene su 203 transakcije.

Oko 85 odsto ukupnog prometa, ne uključujući blok poslove, akcije fondova i obveznice, ostvareno je trgovinom akcijama Hipotekarne banke, Crnogorskog Telekoma, Luke Bar, Port of Adria i Jugopetrola“, navodi se u Biltenu Montenegro berze.

Kompletan bilten možete preuzeti na ovom linku.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *