Poreska uprava i Komora javnih izvršitelja će razmjenjivati podatke

Dodajte komentar

Poreska uprava i Komora javnih izvršitelja Crne Gore sklopile su u ponedjeljak sporazum o saradnji, kojim se reguliše način preuzimanja poreskih podataka iz baze.

Sporazumom, koji su potpisali direktor PU Miomir M. Mugoša i predsjednik Komore javnih izvršitelja Ivan Petrović, reguliše se saradnja između ta dva organa i način preuzimanja podataka iz baze PU.

Kako se navodi u saopštenju objavljenom na sajtu PU, sporazum je potpisan u skladu sa važećim zakonskim propisima, a njegova svrha je da se izgradnjom sistema partnerstva, saradnje i razmjene podataka između informacionih sistema, doprinese ostvarivanju i unaprijeđenju kvaliteta dostupnosti podataka, što je u obostranom interesu.

Predmet sporazuma je regulisanje obaveza između potpisnika u preuzimanju podataka iz informacionog sistema PU“, dodaje se u saopštenju.

Uspostavljanjem procesa preuzimanja podataka, kako su objasnili, olakšava se postupak ostvarivanja prava, a direktnim preuzimanjem podataka iz informacionog sistema PU, značajno se umanjuje potreba za pribavljanjem istih u papirnoj formi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *