Zaposleni NLB Banke učestvovali su u akciji dobrovoljnog davanja krvi

Dodajte komentar

Zaposleni NLB Banke učestvovali su u akciji dobrovoljnog davanja krvi, koja je realizovana u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Crne Gore.

Akcija je organizovana u prostorijama Zavoda 02. avgusta, u vrhuncu sezoneu kojoj je, prema informaciji Zavoda, zbog povećanog broja turista i samim time većeg broja nezgoda, nestašica krvi u našoj zemlji posebno izražena.

Martin Leberle, glavni izvršni direktor NLB Banke kazao je da je ponosan na NLB tim, koji je ovim humanim gestom pokazao da su solidarnost i briga o drugima i društvu u kojem živimo i djelujemo, vrijednosti koje gaje u okviru organizacione kulture.

Posebno me raduje činjenica da smo u jeku sezone godišnjih odmora naših zaposlenih, ipak uspjeli dati naš doprinos kada je najpotrebnije, te se nadamo da ćemo svojim primjerom podstaći i druge na akciju“, istakao je Leberle.

NLB Banka je i ranije za svoje zaposlene organizovala akcije dobrovoljnog davanja krvi, te će nastojati da ovu praksu nastavi i u budućnosti.

Zavod za transfuziju krvi zahvaljuje organizatorima i poziva druge društvene subjekte da organizovanjem sličnih akcija pomognu u obezbjeđivanju dovoljnih količina krvi za liječenje pacijenata tokom ljetnje turističke sezone“, izjavio je Dražen Đurašković, ispred Odsjeka za dobrovoljno davalaštvo krvi Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore.

Prema informaciji Zavoda, 100 jedinica krvi je potrebno u Crnoj Gori svakog dana. Krv može davati svaka zdrava osoba i sam postupak davanja krvi bezbolan je, ne stvara naviku i traje pet do sedam minuta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *