Radulović: Ova godina će biti finansijski bolja nego prošla

Dodajte komentar

Svi hoteli visoke kategorije na Primorju su puni i već se vidi da će ova turistička godina finansijski biti bolja nego prošla kazao je predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović.

Onje naglasio da broj turista nije mjerilo, nego finansijski pokazatelji.

Popunjenost je izvanredna, a kad će ako neće sad. Finansijski rezultati su bolji nego prošle godine i nadamo se da će tako ostati do kraja sezone. Postsezona je mnogo bolje bukirana nego proteklih godina. Imamo mnogo više ugovorenih seminara, konferencija itd“, kazao je Radulović za Pobjedu.

Dodaje da očekuju više gostiju, jer je jači buking ove godine za avgust i septembar nego prošle godine.

Ovo je najbolji jul za Montenegro stars u finansijskom smislu. Ne pričam o noćenju, jer to nije reper, reper je novac“, kazao je Radulović.

Kompanija Montenegro stars, u kojoj je Radulović suvlasnik, će kako tvrdi imati bolje finansijske rezultate za 10-17 odsto nego prošle godine.

“Što se tiče Crne Gore kao destinacije nemam dovoljno podataka, ali prema nekim procjenama sezona će biti bolja sedam do deset odsto finansijski“, kazao je Radulović. On ističe da ne prati broj gostiju, zna odakle su, šta traže i koliko plaćaju.

Ističe da zbog povećenog broja avio linija, globalnih i lokalnih promjena, imamo goste koji do sada uopšte nijesu dolazili.

Velika je disperzija, ima ih iz cijele Evrope, pa i svijeta, što po hotelima što po privatnom smještaju, tako da je krenuo proces koji mijenja turistički biznis u Crnoj Gori, a samim tim mi ćemo morati da mijenjamo ponudu naših proizvoda i prilagoditi se novim gostima tvrdi Radulović.

Pošto se struktura gostiju mijenja, on smatra da to što oni hoće da kupuju mi nijesmo spremni da im ponudimo.

Oni nijesu gosti koji kupuju kineske igračke, majice iz Turske i ponudu koju mi na primitivan način nudimo kako smo do sada radili kazao je lović, koji ističe da su novi gosti zahtjevniji i kupuju kvalitetne i originalne stvari.

I tokom juna hotelijeri su utvrdili disperziju tržišta i drugačiju strukturu gostiju. Iz Nacionalne turističke organizacije Pobjedi su nedavno saopštili da se Holanđani ponovo vraćaju i da bilježe dvocifrene stope rasta. Primjetan je porast interesovanja sa tržišta Velike Britanije i Francuske koji tradicionalno posjećuju Crnu Goru najviše u periodima pred i postsezone. Tu je i tržište Njemačke gdje se nalazi veliki potencijal. Turistička privreda već uveliko pregovara o aranžmanima ne samo za iduću već i za 2018. godinu.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *