PZP traži sjednicu o švajcarcima 30. avgusta

Dodajte komentar

Pokret za promjene je predao u skupštinsku proceduru Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima u eure.

Predlog je potpisalo 39 poslanika na inicijativu poslanika Nebojše Medojevića. Pored poslanika DF-a Predlog su potpisali i svi poslanici koji pripadaju Klubu nezavisnih poslanika, Albanske Alternative, SDP-a, SNP-a, kao i poslanica Ljerka  Dragičević”, saopšteno je iz PZP.

Pored Predloga zakona, poslanici su potpisali i zahtjev za vanredno održavanje sjednice Skupštine na kojoj bi se razmatrao ovaj Predlog zakona, a koja bi se održala 30. avgusta 2016.godine.

Tokom avgusta će se održati konsultacije  između klijenata-korisnika kredita, njihovih pravnih zastupnika, Ministarstva finansija, Centralne banke, kao  i predstavnika predlagača Zakona u vezi sa ovim Predlogom zakona”, saopšteno je iz PZP.

Podsjećamo, sve muke onih koji su se svojevremeno zadužili u francima, pa im se dug povećao zbog jačanja te valute, bile bi gotove prošle nedjelje kada je ova tema bila na dnevnom redu u parlamentu. Da su u sali u trenutku glasanja bili poslanici SDP-a, ili lider Demosa Miodrag Lekić ili njegov kolega Radovan Asanović, i da su podigli ruke ZA, predlog bi dobio potrebnu većinu, pa ne bi bilo potrebe za popravnim.

Cafe del Montenegro

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *