Nov hit u turizmu: Glamping

Dodajte komentar

Glamping je trenutno najpopularnija stvar u alternativnom turizmu, za nju se odlučuju svi koji žele da provedu odmor u prirodi, ali bi da dožive nešto više.

Za glamping vam ne trebaju šator ili prikolica, niti trebate vreće za spavanje. Uobičajenih udobnosti se ne odričete. Hranu ne trebate loviti i peći na vatri. Glumping ponekad nazivaju i luksuzno kampovanje.

Glamping zapravo nije nova stvar. Prvi pruzaoci takvih usluga pojavili su se prije deset godina, njegova popularnost među turistima iz godine u godinu raste, a prema neslužbenim podacima, za ovaj tip korištenja odmora odlučuje se gotovo deset posto turista.

U Sloveniji na primjer ima nekoliko kvalitetnih i prestižnih glamping ponuda, koje goste plijene ne samo netaknutom prirodom, nego nude i autentično kuvarsko iskustvo sa hranom iz domaćeg vrta.

U Hrvatskoj je takve ponude više, te su izgradili cijelu glamping zonu Cro Tent.

Glamping se bitno razlikuje od kampinga u cijeni. Glamping usluge se mogu, u stvari, takmičiti sa cijenama najskupljih hotela. Noćenje u hotelu pod zvijezdama košta od 50 sve do 400 dolara a slične cijene se postižu i u ovom novom vidu turizma.

Indikator

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *