Nobu Montenegro: Matsuhisa posjetio Sveti Stefan

Dodajte komentar
Nobuyuki Matsuhisa i Robert de Niro

Jedan od vlasnika Nobu restorana, Nobu Matsuhisa posjetio je Crnu Goru i restoran Nobu Montenegro, koji je ranije ovog ljeta otvoren u našoj zemlji u saradnji sa kompanijom Adriatic Properties.

Ovim je kompanija Adriatic Properties nastavila trend saradnje sa najboljim brendovima, čemu svjedoči dugogodišnja saradnja sa brendom Aman, a od ovog ljeta i dovođenje prvog brendiranog restorana u Crnoj Gori Nobu.

Restoran Nobu Montenegro je otvoren na jednom od najljepših vidikovaca Crne Gore, poznatim pod imenom Kraljičina stolica. Smješten na vrhu stjenovite litice koja izranja iz mora, okružen je šumom čempresa i primorskog bora i raznovrsnog mediteranskog rastinja, u kome dominiraju lovor, ruzmarin i lavanda čiji se mirisi šire okolinom, te će gosti osim uživanja u slavnoj kuhinji poznatog šefa Nobu-a uživati i u predivnom pogledu i zalascima sunca, pišu Dnevne novine.

Sa terase restorana pruža se pogled od kojeg zastaje dah na Stari grad Budvu, ostrvo Sveti Nikola i polustrvo Sveti Stefan. Ovo mjesto je poznato pod imenom Kraljičina stolica po omiljenom mjestu za uživanje i odmor kraljice Marije Karađorđević, za vrijeme dok je boravila u obližnjem kraljevskom ljetnjikovcu.

Nobu kuhinja prepoznatljiva je po posebnom spoju tradicionalne japanske kuhinje, koja je upotpunjena inovacijama i posebnostima kulinarskih specijaliteta mjesta u kom se restoran nalazi, pa se i restoranu u Nobu Montenegro mogu naći obilježja crnogorske kuhinje u nekim jelima.

Ostale namirnice koje nijesu mogle biti nađene na crnogorskom tržistu stigle su čak iz Dubaija, Japana, Francuske, sve kako bi se zadovoljio standard i kvalitet koji, inače, karakteriše Nobu kuhinju. Gosti će uživati u specijalitetima sa Nobu potpisom kao što su Yellowtail jalapeno, Black Cod Miso, novom stilu sashimija i sushiju svjetske klase, kao i specijalnom Nobu sake koji se kao takav proizvodi isključivo za Nobu restorane.

Prema riječima Matsuhisa, Crna Gora je prilijepa država, a naše more obiluje sa vrhunski kvalitetnom ribom. Takođe, kako je kazao on, u restoranu na Svetom Stefanu zaposleno je oko 40 ljudi, mahom iz Crne Gore, dok čelni menadžment Nobu restoranu čine ljudi koji su došli sa svih strana svijeta, a karateriše ih dosadašnje veliko iskustvo.

Partnerstvo sa Robert de Nirom

Nobu, svjetski poznati japanski restoran poznat po uvođenju novog stila japanske kuhinje, započeo kao poslovno partnerstvo u 1994. godini između šefa kuhinje Nobu Matsuhisa i njegovih partnera: glumca Robert De Nira, producenta Meir Teper i ugostitelja Drew Nieporent.

Od kada je otvorio prva vrata u New York-u, Nobu je postalo globalno carstvo koje ima više od 30 restorana širom cijelog svijeta, kao i predivnu kolekciju Nobu hotela koji nude gostima ljubaznost i predivno iskustvo. Lokacije restorana se prostiru širom svijeta od Malibu-a i Lana'l do Hong Konga i Monte Karla, a novi objekti se otvaraju na horizontu Los Cabos, Riyadh i šire.

Dnevne novine

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *