Ako ne možeš da ga pobijediš, pridruži mu se: Spajaju se Uber i Didi

Dodajte komentar

U Kini kompaniji Uber ne ide baš najbolje, između ostalog i zbog toga što tamošnjim tržištem vlada Didi, lokalni rival.

Zbog toga se najavljuje spajanje Ubera i Didija, a zajednička vrijednost tih firmi dostigla bi 35 milijardi dolara. Investitori u Uber-Kini, firmi u vlasništvu Ubera, Baidua i ostalih, dobiće 20 odsto udjela u novonastaloj kompaniji. Uber će, isto tako, zasad u Kini nastaviti pružati svoje usluge i s vlastitom aplikacijom.

Obije firme su potrošile milijarde dolara na davanje pogodnosti vozačima i putnicima, kao i na razmjenu međusobnih žestokih optužbi boreći se za prevlast na potencijalno unosnom tržištu. Kako je saopšteno, uslovi sporazuma nedvosmisleno ostavljaju Didiju punu kontrolu.

Izvršni direktor Ubera Travis Kalanik napisao je u blogu objavljenom na stranicama Blumberga kako za uspjeh treba slijediti misli, ali i slušati srce.

Uber i Didi Chuxing ulažu milijarde dolara u Kini i obije kompanije očekuju profit. Razvijanje posla jedini je način dugoročne izgradnje održivog biznisa i za pružatelje usluga, vozače ali i za gradove koje opslužujemo“, naveo je Kalanik.

Kineske vlasti prošle nedjelje su legalizovale vožnju taksijem na način koji su izmislili vlasnici Ubera, postavljajući tako temelje za dalji rast tog biznisa.

Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *