Prijavite se na konkurs za ‘start-up’ projekte u oblasti kulture

Dodajte komentar

Fondacija Marche, Privredna komora Ankone, Politehnički Univerzitet Marche, Grad Ankona i institut ISTAO, uz podršku Intesa Sanpaolo objavile su drugi po redu javni poziv za prijave u ‘Ecapital Culture Adriatic Start Up School‘ školu namijenjenu mladim ljudima iz zemalja jadransko-jonskog područja, koja ima za cilj unapređenje kulturno-istorijske baštine regiona kroz razvoj inovativnih ‘start-up’ inicijativa.

Projekat omogućava mladima da koristeći svoje vještine i kreativnost realizuju poslovne ideje u oblasti kulture i povežu se sa kolegama iz drugih zemalja. Polaznici škole će pohađati predavanja, učestvovati u radionicama i analizirati studije slučaja i istraživanja iz oblasti razvoja i realizacije poslovnog plana, unapređenja tehnika za ‘start-up’ projekte, kao i planiranja i pokretanja ‘start-up’ inicijativa.

Svoje poslovne ideje za pokretanje ‘start-up’ projekata, koji doprinose zaštiti kulturne baštine, do 15.09.2016. godine mogu prijaviti kandidati starosti do 40 godina iz osam zemalja jadransko-jonskog područja: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Albanije, Grčke i Italije, popunjavanjem obrasca na internet stranici http://startupschool.ecapital.it/.

Kandidati će prezentovati svoje poslovne ideje, a potrebno je da imaju minimalno diplomu srednje škole i odlično poznavanje engleskog jezika. Selekcija najuspješnijih biće obavljena do 30.09.2016. godine, dok će se predavanja i radionice održati u italijanskom gradu Ankona u periodu između 17.10. i 16.12.2016. godine.

Projekat ‘Ecapital Culture Adriatic Start Up School’ pokrenut je 2015. godine, kada je školu pohađalo 25 mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Albanije, Grčke i Italije.

Profitiraj.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *