KotorArt i Luštica Bay: Prvi koncert “Miloš Invites”

Dodajte komentar

Zahvaljujući partnerstvu Međunarodnog festivala KotorArt i Luštice Bay-a, prvi „Miloš Invites“ koncert proslavljenog crnogorskog gitariste svjetske reputacije Miloša Karadaglića i njegovih gostiju biće održan u subotu, 30. jula u 21 čas u nesvakidašnjem ambijentu plaže Luštica Bay-a, novog turističkog grada skrivenog u spektakularnom pejzažu crnogorske obale.

Koncert se organizuje u okviru programa „Don Brankovi dani muzike“, festivala KotorArt a proslavljeni klasični gitarista će nastupiti sa prijateljima, afirmisanim umjetnicima, ekskluzivcima najveće izdavačke kuće za umjetničku muziku „Dojče gramofon“ /Deutsche Grammophon/: klarinetistom Andreasom Otenzamerom /Ottensamer/ i harmonikašica Ksenijom Sidorovom. Publika će imati priliku da uživa u širokom repertoaru vrhunskih muzičara koji uključuje djela poznate svjetske muzičke literature od Baha do Bitlsa.

Na konferenciji za novinare u Luštica Bay-u, Karadaglić je izrazio veliko zadovoljstvo predstojećim nastupom u kompleksu Luštica Bay i pozdravio ideju KotorArta, čiji je čest gost, da se ove godine pojavi i ulozi domaćina i ugosti svjetski priznate soliste po svom izboru kako bi se zajednički osmišljenim nastupima predstavili crnogorskoj publici.

„Jako sam srećan što ćemo imati priliku da se predstavimo u drugačijem ambijentu, u ambijentu ovog predivnog novog projekta veoma značajnog za Crnu Goru i region. Posjetio sam lokaciju prije nekoliko godina i zadivljen sam koliko toga je napravljeno. Ova ambijent je pravo za mjesto za muziku, pravo mjesto kulturu i pravo mjesto da gradimo i muziku i kuće“, rekao je Karadaglić novinarima.

Oduševljenje zbog prilike da nastupaju u Crnoj Gori podijelili su i klarinetista Andreas Otenzamer i harmonikašica Ksenija Sidorova.

Veoma sam uzbuđena što ću dijeliti binu sa dragim ljudima ovim predivnim povodom. Znam da je harmonika popularna u Crnoj Gori i pripremili smo vrhunski repertoar. Prvi put sam u Crnoj Gori i uživam u svakom trenutku. Luštica Bay je idealna za festivale i umjetničke izvedbe i mislim da nema umjetnika koji ne bi došao u ovakav ambijent“, obratila se novinarima Ksenija Sidorova mlada akordeonistkinja iz Letonije koja živi i radi u Londonu.

„Ovo je predivna lokacija i za nas kao umjetnike koji nastupamo u velikim koncertnim dvoranama je jako važan i ovaj faktor – imati festivale i okupljanja van uobičajenog prostora u kojem izvodimo svoju muziku“, rekao je klarinetista Andreas Otenzamer koji je u Crnu Goru stigao sa festivala u Švajcarskoj.

Karadaglić i njegovi gosti uoči koncerta odmaraće se u kompleksu Luštica Bay.U inspirativnom ambijentu kompleksa Luštica Bay publika će imati priliku da uživa u širokom repertoaru koji uključuje djela poznate svjetske muzičke literature od Baha do Bitlsa. Sponzori koncerta su Luštica Bay, Crnogorska komercijalna banka, Sava osiguranje i Plantaže 13.jul.

Govoreći o KotorArtu, PR festivala Milo Radonjić, ocijenio je da je Kotor, pored Podgorice, jedini grad koji ima kontinuiranu koncertnu sezonu.

„KotorArt ne samo da njeguje crnogorsku kulturnu baštinu nego je i stvara, i, s tim u vezi angažujemo kompozitore da stvaraju nova muzička djela“, istakao je Radonjić.

„Zahvaljujući partnerstvu sa KotorArtom, Luštica Bay već drugu za redom ima privilegiju da prikaže performanse vrhunskih umjetnika koji sarađajuju sa KotorArtom“, navela je PR savjetnica Luštica Bay, Dragana Bećirović.

Svjetski priznatog gitaristu i njegove goste crnogorska publika moći će da čuje na drugom „Miloš Invites“ koncertu koji će biti upriličen na Ljetnjoj pozornici u Kotoru.

Osamnaest glavnih i preko stotinu pratećih programa KotorArt Don Brankovih dana muzike održavaju se u periodu od 13. jula do 17. avgusta, pod pokroviteljstvom UNESCO-a, Ministarstva kulture i Opštine Kotor, a uz podršku Luštice Bay, Coca-Cole, Prve banke Crne Gore i drugih sponzora i partnera.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *