Ko će digitalizovati RTCG: Kome će posao od 15,7 miliona?

Dodajte komentar

Generalni direktor Radio-televizije Crne Gore (RTCG) Rade Vojvodić kazao je da bi do kraja oktobra mogli da izaberu kompaniju koja će raditi digitalizaciju.

Taj posao vrijedan je 15,7 miliona eura. Vojvodić je na sjednici Savjeta RTCG pojasnio da je, od 11 prijavljenih, pet evropskih kompanija prošlo u drugi krug i da bi komisija ubrzo mogla izabrati jednu od njih.

Član Savjeta Goran Đurović kazao je da moraju dobiti podatke kako će digitalizacije uticati na broj zaposlenih, jer je “vidljivo da svi ne ispunjavaju radnu normu”.

Vojvodić je kazao da će proces najbolje selektovati ko je sposoban, a ko ne da radi na RTCG.

Kroz obuku kadra koja će uslijediti  tokom digitalizacije, vidjeće se ko može da radi. Savjet tu treba da odigra ključnu ulogu… Novinar će morati da radi za sva tri medija u ovoj kući. Ako neko nije to u stanju, moramo naći način da se tim ljudima zahvalimo i tražimo mlade i sposobne”.

Uz protivljenje Mima Draškovića, Savjet je juče odlučio da će RTCG prenositi skupštinska zasjedanja do potrđivanja izbornih lista, jer je prioritet da “informišu građane”.

Đurović je ocijenio da ima mnogo važnijih stvari od prenosa Skupštine koja traje još tri dana.

Mislim da je prioritet da se vrati povjerenje u informativni program RTCG”.

Đurović je ponovo predložio da se vrati povjerenje građana u TVCG do 1. jula, ili da se smijeni Vojvodić, ali je samo on glasao za.  Tri člana bila su protiv, a četvoro uzdržano.

(Vijesti)

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *