Gintaš prodao Ramadu i Tržni centar u Podgorici

Dodajte komentar

Švedska kompanija Savana kupila je šoping centar Mol of Montenegro i hotel Ramadu u Podgorici od Gintašmonta, podružnica turske Gintaš, potvrđeno je Vijestima od izvora bliskih Savani.

Švedska kompanija, čiji je osnivač Veselin Mijač porijeklom iz Crne Gore, trgovački centar i hotel u Podgorici platila je 24 miliona eura.

Transakcija je jedna od najvećih i najznačajnijih u regionu, budući da su kupljeni, ne samo ciljne nepokretnosti, već i tekuće poslovanje hotela i tržnog centa, što je veoma neobično i kompleksno imajući u vidu da se ta vrsta transakcija obično realizuje kupovinom kapitala.

Transakciju je odobrila Agencija za zaštitu konkurenciju Crne Gore. Akvizicija obuhvata prenos nepokretnosti, transfer zaposlenih, pokretne imovine, inventara i cjelokupnih poslovnih operacija, uključujući hotelske rezervacije i prenos ugovora o zakupu tržnog centra, pribavljanje odobrenja za obavljanje hotelske djelatnosti od strane novog vlasnika, kao i prenos ugovora o osiguranju.

Za realizaciju transakcije pribavljena je saglasnost hipotekarnih poverilaca, uključujući Međunarodnu finansijsku korporaciju (IFC) i slovenačku NLB Banku.

eKapija, Vijesti

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *