920 konja koje pokreće – slana voda (foto)

Dodajte komentar

Ako ste ikada razmišljali o alternativnim gorivima, sigurno ni u ludilu niste pomislili da bi slana voda mogla biti jedno od njih.

Quant e-Sportlimousine predstavlja automobil koji je prvi put predstavljen na sajmu u Ženevi i za njegovo kreiranje je zaslužna kompanija NanoFLOWCELL iz Lihtenštajna. Ovo nevjerovatno vozilo je konačno doživjelo veliki preokret u svom razvoju i dobilo željenu dozvolu od nadležnih institucija za korišćenje na javnim putevima, kako u Njemačkoj, tako i u Evropi.

Ovaj unikatni električni model posjeduje četiri sjedišta i tehnologiju gorivnih ćelija baziranu na sistemu reakcija redoks protoka. Sam sistem je uveliko potvrđen i testiran, dok istovremeno može da čuva i oslobađa struju pri velikim gustinama energije i time omogući modelu Quant e-Sportlimousine da prevali i do 600 kilometara sa jednim punjenjem.

U procesu elektrolize, kompanija NanoFLOWCELL, u svojim protočnim ćelijama koristi so u vodenom rastvoru, što predstavlja idealno rješenje za skladištenje nakupljene energije i ovaj automobil potpuno izdvaja od tradicionalnih tehnologija gorivnih ćelija na bazi vode.

1 2 3 4 5 6 7 naslov

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *