Metalac dobio novog vlasnika

Dodajte komentar

Češka firma Termohem biće novi vlasnik nikšićkog Metalca, jer je stečajni upravnik Saša Zejak odlučio da prihvati ponudu te češke kompanije.

U saopštenju Privrednog suda navodi se da je Termohem bio jedini ponuđač na tenderu, a njegova ponuda, prema ocjeni stečajnog upravnika, odgovara uslovima oglasa.

Nakon donijete odluke, kako je saopšteno, stečajni upravnik je na zahtjev odbora povjerilaca, prisustvovao sjednici odbora u Privrednom sudu i upoznao ih sa svojom odlukom. Na tu odluku potvrdno su se izjasnili predstavnik opštine Nikšić, kao predsjedavajući odborom povjerilaca, i Poreske uprave, dok je predstavnik Elektroprivrede ostao uzdržan, uz obrazloženje da nema ovlašćenje menadžmenta za glasanje o ponudi. Vlasnik i predsjednik odbora direktora ZK Termohema Zoran Knežević saopštio je ranije da ta kompanija planira da samo u ovoj godini u Metalac uloži dva miliona eura i da proizvodnju pokrene od oktobra. On je naveo da je, osim ponuđenog iznosa od 330 hiljada eura za imovinu fabrike, spreman da isplati milion za kompletna potraživanja radnika, te da oko 700 hiljada eura uloži u pokretanje proizvodnje.

Ranije su radnici Metalca insistirali da se imovina proda jedinom ponuđaču na devetom tenderu, jer je najavio da će im isplatiti dug i da će nastaviti proizvodnju, te da će u ovoj godini zaposliti 40 do 50 radnika. Privredni sud je početkom prošle godine uveo stečaj u Metalac.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *