Revolucija u auto svijetu: Automobil koji će zarađivati dok vi spavate

Dodajte komentar

Izrada globalno dostupnog električnog automobila bila je jedna od tačaka u prvom desetogodišnjem planu, a mnoge je obradovao drugi dio plana u kojem je Musk izložio planove za blisku budućnost, piše Slobodna Dalmacija.

– Razvoj potpuno autonomnog automobila naš je prioritet, a uskoro ćemo ga i predstaviti. Ovakav način vožnje biće 10 puta sigurniji nego vožnja koja uključuje ljudski faktor, najčešći uzrok saobraćajnih nesreća – izjavio je Musk koji je predstavio i koncept “Tesla flote” – automobila koji zarađuju dok ih ne koristite.

Naime, potpuno autonomne automobile biti će moguće registrovati za naprednu vrstu taksi službe Tesla automobila. Dok ga ne koristite, vaš auto putem aplikacije moći će pozvati bilo ko, on će se iz garaže potpuno samostalno odvesti to klijenta, prevesti ga na lokaciju i vratiti se u garažu. Kad obavi vožnju vaš račun biće bogatiji za određeni iznos, bez da ste makli prstom.

Musk je gotovo sve svoje planove ostvario, ne vidim nikakav razlog da isto ne napravi i s ovim. Čovjek je napravio globalno dostupan električni automobil, poslao raketu u svemir i parkirao je na dron usred okeana, omogućio vožnju na autopilot… Meni se čini da zna šta radi – stoji u komentari Muskovog plana na jednoj od najcjenjenijih web stranica koje prate tehnologiju, ArsTechnici.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *