I dalje otvoren konkurs za mala i srednja preduzeća

Dodajte komentar

Javni poziv za prijavu malih i srednjih preduzeća iz oblasti prerađivačke industrije za učešće u Programu za unaprjeđenje inovativnosti u MSP za 2016. godinu otvoren je do ponedjeljka, 25. jula do 17 sati.

U cilju poboljšanja inovativnih sposobnosti malih i srednjih preduzeća u prerađivačkoj industriji, Ministarstvo ekonomije je 25. juna raspisalo Javni poziv za prijavu MSP iz prerađivačke industrije za učešće u pomenutom Programu, čiji je ukupni budžet 30.000,00 eura, saopšteno je iz ministarstva.

Program predviđa finansijsku podršku malim i srednjim preduzećima za sufinansiranje dijela troškova angažovanja eksternih konsultanata (konsultantskih firmi, naučnoistraživačkih ustanova, naučno-tehnoloških parkova, centara izvrsnosti, inovaciono-preduzetničkih centara i poslovnih inkubatora).

Program se sprovodi u dvije faze.

Prva faza se odnosi na dostavljanje ponude usluga za realizaciju inovativne aktivnosti sa pratećom dokumentacijom od strane preduzeća. Nakon pozitivne ocjene, druga faza Programa se odnosi na početak realizacije inovativne aktivnosti, gdje je preduzeće u obavezi da finansira troškove eksternog konsultanta za realizaciju inovativne aktivnosti u visini od 100 odsto, i da nakon završetka aktivnosti podnese zahtjev za povraćaj u visini od maksimalno 50 odsto opravdanih troškova, odnosno do 2.500,00€, bez poreza na dodatu vrijednost. Preostalih 50 odsto troškova preduzeće pokriva iz sopstvenih izvora“, saopšteno je iz ministarstva.

Preduzeće može podnijeti jedan zahtjev za realizaciju jedne od ponuđenih inovativnih aktivnosti (inovacije proizvoda, inovacije poslovnog procesa, inovacije u organizaciji i inovacije u marketingu), koja može uključivati sljedeće: izradu tehničke dokumentacije/rješenja, izradu i testiranje prototipa proizvoda, izradu alata i ICT rješenja za razvoj novog i poboljšanje procesa proizvodnje/isporuke, izradu i implementaciju ICT rješenja za razvoj novog ili poboljšanog metoda organizacije poslovanja, izradu tehničke dokumentacije za dizajn proizvoda kao i prototip dizajna u digitalnoj formi i izradu tehničkog ili softverskog rješenja za metod distribucije i formiranja cijena.

Prijavna dokumentacija za učešće u Programu, sa detaljnim informacijama o namjeni, uslovima i kriterijumima, procedurama sprovođenja Programa može se preuzeti u Ministarstvu ekonomije (Rimski trg 46, Podgorica, III sprat, kancelarije broj 7 i 8), kao i na web stranici http://www.mek.gov.me/biblioteka/oglasi. Popunjeni prijavni formular i prateća dokumentacija se u 3 primjerka predaju lično na arhivu Ministarstva ekonomije ili preporučenom poštom na adresu: Rimski trg 46, 81000 Podgorica. U razmatranje će se uzeti samo kompletne i blagovremeno podnijete prijave“, navodi se u saopštenju.

Neophodne dodatne informacije i stručna pomoć mogu se dobiti na brojeve telefona: 020/482-157 i 020/482-302.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *