Kreće milionska rekonstrukcija SC “Morača”

Dodajte komentar

Glavni grad Podgorica otpočeo je projekat potpune rekonstrukcije Sportskog centra “Morača”, saznaje Portal Analitika.

Naime, Predlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku Odbora direktora „Sportski objekti“ o pokretanju postupka realizacije rekonstrukcije dijela SC „Morača“ u multifunkcionalnu dvoranu našao se na dnevnom redu Skupštine Opštine Podgorica.

Prema nezvaničnim podacima, rekonstrukcija je vrijedna 4,2 miliona eura, a kako će zaista izgledati dvorana nakon obnove, znaće se 28. jula na sjednici Skupštine.

Podsjetimo, Kina je je, krajem prošle godine, ponudila nepovratnu milionsku pomoć za opremanje SC “Morača” i druge projekte.

Ambasada NR Kine u Crnoj Gori uputila je Kabinetu potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Notu br.193/15, od 17.11.2015. godine u kojoj informišu da je Vlada NR Kine spremna da potpiše na IV-om Samitu lidera država Kine i Centralne i Jugoistočne Evrope, Sporazum o nepovratnoj pomoći u okviru ekonomske i tehnološke saradnje Vlade NR Kine i Vlade Crne Gore. Donacija će iznositi 20 miliona juana (2,9 miliona eura) i planirano je da se upotrijebi za rekonstrukciju i proširenje univerzalne sale Sportskog centra Morača u Podgorici i druge projekte Vlade NR Kine i Vlade Crne Gore”, navodi se u Informaciji o zaključivanju Sporazuma o nepovratnoj pomoći u okviru ekonomske i tehnološke saradnje Vlade NR Kine i Vlade Crne Gore.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *